Transport til Oslo lufthavn

Taxi, tog, buss eller privatbil?

Rutetog fra NSB er den billigste måten å komme seg til Gardermoen på.

TRANSPORT TIL OSLO LUFTHAVN: Hyppige avganger er kanskje Flytogets største fordel. For det går ikke så mye fortere enn med NSB. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TRANSPORT TIL OSLO LUFTHAVN: Hyppige avganger er kanskje Flytogets største fordel. For det går ikke så mye fortere enn med NSB. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Skal du ut å fly fra Oslo Lufthavn i ferien? Kanskje du har bestilt en helgetur med kjæresten eller solferie med familien?

I så fall er kanskje billetter allerede bestilt og pakkelisten ferdig. Men vet du hvordan du skal komme deg til flyplassen fra hovedstaden raskest og billigst?

Avhengig av hvor du bor, kan det være flere transportmidler å velge i, men det kan være store forskjeller, både på reisetida, og på prisene.

Priser på transport til Oslo Lufthavn Gardermoen fra Oslo sentrum

Priser per 20.07.2018:

Reisemåte Voksen én vei Familie én vei* Tidsbruk
Flytoget190 kr380 kr19-22 min***
NSB101 kr304 kr23 min
Flybussen179 kr358 kr50 min
TaxiFra 598 kr**fra 598 kr**ca 40 min

*To voksne og to barn under 16 år. ** Det billigste alternativet fra firmaer som tilbyr fastpris, denne gangen O-taxi. ***Avhengig av hvor mange stopp toget tar.

Tog

Du kan velge mellom to ulike tog, som også har ganske ulike priser, NSB og Flytoget. NSB kan stoppe på flere stasjoner enn flytoget, men bruker bare et par minutter ekstra på strekningen Oslo S til Oslo Lufthavn.

NSB: Med NSB er det normalt tre avganger i timen fra Oslo S til Oslo Lufthavn. Disse togene tar 23 minutter – bare noen minutter mer enn Flytoget. Det koster 101 kr én vei for voksne, og 51 kr én vei for barn/studenter.

Flytoget: Flytoget fra Oslo S går vil gå hvert 20 minutt i sommer, og bruker enten 19 eller 22 minutter helt fram til Oslo Lufthavn, avhengig av om det stopper i Lillestrøm eller ikke.

Her reiser også alle barn under 16 år gratis, dersom de er i følge med en voksen. Da prisen er høyere enn for togturene til NSB, kommer dette godt med prismessig. Prisen for en voksen én vei er nemlig 190 kr, altså 89 kr mer en NSB.

Har du en tidlig flyavgang i sommer, så melder Flytoget at de utvider sitt tilbud med fire ekstra avganger hvert døgn. Første tog vil gå fra Oslo S klokka 04.

Merk at jernbanesporene mellom Drammen og Asker skal oppgraderes, og i perioden 23 juni til 5 august så vil togene på den strekningen erstattes med buss.

Dette kan bety lengre reisetid, og gjelder altså både Flytoget og NSB sine tog.

Flybussen

Skal du ta flybuss fra Oslo bussterminal, går Flybussen til Oslo Lufthavn hver halvtime. Bussen fra Oslo sentrum tar 50 minutter. På Flybussen, i likhet med flytoget, reiser barn til redusert pris. En voksen kan ha med seg inntil 4 barn under 16 år gratis.

Flybussen har også andre ruter gjennom Oslo, blant annet fra Majorstua. Denne bruker 1 time og 5 minutter til Gardermoen.

Flybussen og tidligere Nor-Way Flybussekspress har slått seg sammen under navnet Flybussen.

Bor du på østkanten av Oslo, har dessuten OSLekspressen avganger til og fra Oslo Lufthavn hver halvtime.

Merk at i sommer vil holdeplassene Vahls gate stenges av Oslo kommune fra 1. juli og erstattes med nye holdeplasser ved Hausmanns bru, 250 meter nærmere Oslo sentrum. I tillegg vil holdeplassene ved Ulvenkrysset være stengt i perioden 9. juli – 17. august grunnet byggearbeider.

Taxi

Det er mange taxiselskaper som kjører tur/retur Oslo – Oslo Lufthavn. Disse bruker cirka 40 minutter, ifølge osl.no.

Merk at noen har fastpris, mens andre kjører på takstameter. Dette kan ha innvirkning på prisene. Fra selskaper med fastpriser, såkalt flyplasstaxi finner vi priser fra 549 opp til 949. Hos de fleste vil det være billigst å ta taxi på dagtid, mens kveld, natt og helger er dyrere.

Norges Taxiforbund har laget en kalkulator hvor du lett kan finne ut hvilken pris de ulike taxiselskapene tar. Men vær obs på at fastpriser eller rabatter ikke er tatt med i disse prisene.

Egen bil

Noen foretrekker å kjøre egen bil til flyplassen, men da vil man, i tillegg til drivstoffkostnad, måtte betale for å parkere bilen mens man er borte.

Ifølge OSL.no er det beste å forhåndsbestille parkeringsplasser, og flyplassen har flere ulike plasser å velge mellom, både innendørs og utendørs.

Plassene utendørs er merket med P0 til P6. P0 og P1 har gangavstand til terminalen. Fra de andre parkeringsområdene går det gratis skyttelbuss kontinuerlig hele døgnet.

Parkeringen lengst unna avgangshallen, P6, er ifølge OSL.no den billigste å parkere på, men her er det begrensede plasser, melder flyplassen på sine sider.

Parkeringssone Pris pr døgn Pris 1uke (8d), drop in Etter 8 døgn
Korttid540--
P10 (P-hus) Gangavstand, ca 50m4401490+150pr døgn
Parking Express5701600+150pr døgn
P11 (P-hus) Gangavstand ca 150m)4401490+150pr døgn
P0 (ute) Gangavstand, ca 50m4401490+150pr døgn
P1 (ute)  Gangavstand, ca 500 m310990+70 pr døgn
P2 (ute) Shuttlebuss240850+60 pr døgn
P3 (ute) Shuttlebuss240850+60 pr døgn
P4, P5, P7 (ute)Shuttlebuss220750+40 pr døgn
P6, må bestilles220750+40 per døgn
Park&Go, må bestilles.470980-

Kan du reise «gratis»?

Har du et periodekort med Ruter, kan du reise gratis til Gardermoen med både buss og tog–forutsatt at du har kort som gjelder for disse sonene. Pass bare på at du reiser med et selskap som har samarbeidsavtale med Ruter, som SAS Flybussen (Flybussen.no) og NSBs regulære tog.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer