Taxisjåfør med sans for finkultur

Taxisjåførene i Singapore skolerer seg i byens historie, kunstskatter og monumenter.

Sjåfører med kulturkunnskaper møter du nå i Singapore.
Sjåfører med kulturkunnskaper møter du nå i Singapore. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

230 Singaporesjåfører har frivillig satt seg på skolebenken for å lære seg mer om byen. Denne voksenopplæringen er en del av byens tiltak for å imøtekomme det stadig voksende antallet tilreisende turister: det er særlig de uavhengige reisende - i fjor utgjorde disse tre millioner turister - som er målgruppen for tiltaket.

Det er taxisjåførskolene som i samarbeid med det lokale turistinstituttet står for opplæringen, og de ferdig uteksaminerte sjåførene vil få en lisens som varer i tre år, før de igjen må dokumentere kunnskapene sine. Dette skriver den spanske avisen El Mundo i sin nettutgave.

Vinn-vinn

Hvilken glede får så turistene av dette? I motsetning til det å ta en regulær turistbuss, kan besøkende velge å leie inn en sjåførguiden for seg selv. Da blir det lettere å velge sin egen ønskeliste av attraksjoner og lengden på hvert stopp.

Sjåførene nyter også godt av det nye tilbudet. De vil motta en godtgjørelse på 20-25 singaporedollar, tilsvarende 98-176 kroner i dagens kurs, avhengig av type kjøretøy.

I Singapore er det cirka 15.000 taxisjåførerer i arbeid, og det finnes flere typer drosjer, blant annet drosjebiler som er like de som er i drift i London, og limousiner. Alle biler er utstyrt med aircondition.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer