Pristest

Taxisjokk

Unngå denne taxifella neste gang

SAMME TUR - IKKE SAMME PRIS: Tar du feil taxi kan du ende opp med å betale 158 prosent for mye hos de såkalte frikjørerne som står utenfor de etablerte selskapene. Foto: Odd Roar Lange
SAMME TUR - IKKE SAMME PRIS: Tar du feil taxi kan du ende opp med å betale 158 prosent for mye hos de såkalte frikjørerne som står utenfor de etablerte selskapene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (DinSide): Skal du ta taxi i Stockholm? Da bør du passe godt med akkurat nå. For gjør du denne feilen så risikerer du å måtte ut med tredobbelt pris.

Svenskene har, som i Norge, lempet på reglene for hvem som skal få tillatelse til å kjøre drosje. Målet var et mer rettferdig marked samt priskonkurranse som skulle gi lavere priser for kundene.

Resultatet er blitt stikk motsatt mange steder. Og da DinSide testet drosjetilbudet og -prisene i Stockholm viste resultatet hvor galt det kan gå dersom du velger feil taxi.

Dette gjorde vi

Taxituren gikk fra Hötorget midt i Stockholm sentrum til Gjörvellsgatan på Kungsholmen.

Google Maps oppgir korteste kjørerute med bil til 4,4 kilometer, men vi opplevde at den kunne gjøres kortere.

Vi gikk til nærmeste taxiholdeplass ved Hötorget og tok de tre første taxiene, i den rekkefølgen de sto oppstilt på plassen.

Og resultatet spriker, som du kan se i tabellen over

Prisforskjeller

Det er enorme prisforskjeller på svenske taxier. Og det samme har passasjerer som har reist fra Oslo Lufthavn og til Oslo sentrum opplevd. Derfor har Oslo Lufthavn innført et nytt bestillingssystem der du på forhånd får oppgitt pris, og du kan selv velge det selskapet du ønsker. Det er hele 13 ulike taxiselskaper som kjøre til og fra hovedflyplassen i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.