«Teknisk feil» grunn god nok?

Det er ikke bare for flyselskapene å skylde på teknisk feil. Det viser denne klagen, behandlet av Klagenemnda for rutefly.

Publisert
Sist oppdatert

Klager skulle returnere fra Hannover til Trondheim med SAS, men kveldsflyet ble kansellert og klager måtte overnatte i Hannover. Dette førte til at hun kom en dag forsinket tilbake på jobb – med de problemene det medførte, og hun måtte ta en dag ulønnet ferie. Klager opplyser at kanselleringen skyldtes interne forhold i SAS.

Hun krever dekket utgifter til telefoner, parkering med mer, pålydende 1.179 kroner.

SAS skylder på teknisk feil

SAS skriver i sitt tilsvar at de ”i henhold til gjeldende regler, ikke dekker utgifter som følge av forsinkelser, kanselleringer eller andre uregelmessigheter såfremt de ikke har gjort sitt beste for å minimere slike uregelmessigheter.” De sier videre at kanselleringen skyldtes teknisk feil – og at de i henhold til SAS’ transportvilkår ikke finner det mulig å etterkomme klagers ønske om dekning av utgifter.

Nemndas uttalelse

På bakgrunn av informasjonen gitt av klager og SAS, legger Klagenemnda for rutefly til grunn at flyet ble kansellert på grunn av teknisk feil, og at klager har blitt utsatt for et økonomisk tap i den størrelsesordenen hun har skissert. Nemnda sier at det på bakgrunn av SAS’ transportvilkår ikke er aktuelt med refusjon av reisens pris, men at flyselskapet ifølge Warszawa-konvensjonen har et ansvar overfor passasjerer hva gjelder dekning av tap som følge av forsinkelser – med mindre selskapet har tatt alle mulige forholdsregler for å unngå tapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer