Teknisk feil skaper flykaos i Storbritannia

Flere hundre avganger berørt. Får følger også for norsk flytrafikk.

KAOS: Det er mandag innført restriksjoner i flytrafikken i Storbritannia. Grafikk: Flightradar24
KAOS: Det er mandag innført restriksjoner i flytrafikken i Storbritannia. Grafikk: Flightradar24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er rammet av et teknisk problem, og har innført restriksjoner på trafikkflyten, for å opprettholde sikkerheten. Ingeniører jobber med å finne og rette opp feilen.

Det sier en ikke navngitt talsperson i det britiske lufttrafikkselskapet Nats i en uttalelse mandag ettermiddag.

- Utbedret

I 16.30-tida melder det britiske luftfartsverket at den tekniske feilen er identifisert og utbedret. Det vil nødvendigvis fremdeles være forsinkelser utover.

I 16-tida melder BBC at over 500 flygninger til og fra britiske flyplasser er innstilt så langt. Dette utgjør 8-9 prosent av ankomstene og avgangene.

Flypassasjerer bes nå om å regne med «betydelige forsinkelser», etterom britiske flygeledere nå må endre planene manuelt, melder nyhetsbyrået PA.

Rammer norske selskap

SAS og Norwegian melder om innstillinger og forsinkelser i forbindelse med problemene i Storbritannia, melder NTB i 14.40-tida.

Det skotske flyselskapet Loganair oppgir på X/Twitter at det er snakk om en feil på hele nettverket, som skal ha vedvart siden mandag morgen.

- Vi håper å kunne operere de fleste innenlandsflygningene i Skottland med lokal koordinering og med et minimum av forstyrrelser, mens nord-sør-flygninger og internasjonale flygninger er mer utsatt for forsinkelser, skriver flyselskapet.

NON STOP: Vi hilser på en sjenert blåhval, deretter møter et helikopter på komplikasjon ved landing. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av. Vis mer

- Jobber tett

Sky News oppgir å ha blitt kontaktet fra flere reisende fra utlandet som skal ha fått beskjed om forsinkelser på sine flygninger til Storbritannia.

Flyplassene i Dublin og Cork melder om flere forsinkelser, mens flyplassen Gatwick i London opplyser at flyene der tar av og lander som normalt.

Flyselskapet British Airways sier i en uttalelse at de «jobber tett sammen med Nats for å kartlegge omfanget av den tekniske feilen som påvirker britisk luftrom, og vil holde kundene oppdatert med den nyeste informasjonen».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer