Tekstilfri sommer

Er du en av dem som liker å bli nøttebrun på hele kroppen og svømme naken i sjøen? Slippe vått badetøy og kronglete skifting bak et håndkle? Her er en oversikt over noen supre naturiststrender i Europa og resten av verden.

Publisert
Sist oppdatert

En varm og deilig sommerdag i Cap d’Agde, Illa Roja i Costa Brava eller Papagayo på Lanzarote. Helt naken på et badehåndkle, ingen våte bikinier, speedo’er eller skjermbrett i mils omkrets. Solen bruner hele kroppen, og en svømmetur i den salte sjøen har aldri vært mer forfriskende. For mange er naturiststrender en naturlig del av sommerferien. Mens noen først hiver klærne på en usjenert og øde holme i skjærgården, koser naturistentusiastene seg på frie og glade strender verden over. Her er en fem på topp-liste over tekstilfrie feriemål:

Red Beach på Kreta

Knallblått hav, solblekede strandhytter, ruiner fra antikken og røde klipper. Kretas Red Beach i byen Matala på øyas sydkyst er simpelthen en naken sanddrøm. Stranden ble kjent med hippiene som kom strømmende fra hele Europa i 1968, og har siden forblitt en naturistfavoritt. Utenom i spisesalene er det fritt fram i nettoen. I grottene anbefales forøvrig godt fottøy, men ellers er det bare å trekke i Adam og Evas drakt.

Ekstern lenke: Interkriti

Nakenbyen Cap d'Agde

Cap d'Agde i Frankrike, mellom Perpignan og Montpellier, er en hel nakenby der du kan gjøre alt du trenger i nettoen. Tre kjøpesentre, restauranter, barer, leger, apotek og alle typer overnatting. Og selvsagt en naturiststrand, drøye tre kilometer langs den franske Middelhavskysten, velsignet med et vakkert og blågrønt Middelhav, myk, hvit sand og etter sigende en viss mystikk. Stranden i Cap D’Agde er delt i to: for nudister og ”swingers” og for prudes og familie. Åpner offisielt i april og stenger i september. Beste tiden klimamessig er juli og august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer