Temapark i Saddams palass

Irakiske myndigheter vil gjøre om et av Saddam Husseins palass til en temapark. I tillegg er det planer om å bygge et 7 1/2 stjerners hotell i Bagdad. Irakerne vil ha turister til landet.

Diktatoerns palass blir temapark. 
Foto: All Over Press Foto: All Over Press
Diktatoerns palass blir temapark.
Foto: All Over Press Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saddamfryd. Det høres kanskje ut som en spøk, men det er visst ikke det. OK, det er antagelig ikke det som blir navnet på den nye temaparken, men planen er altså å åpne Saddam Husseins gigantiske palass ved Tikrit for publikum.

I forrige uke begynte de amerikanske soldatene å flytte ut av palasset, der de har hatt sin base siden de jaget Saddam på flukt. Igjen står et gigantisk palasskompleks som består av 19 palasser og 136 andre bygninger. Palasset ble bygget i 1991, etter den første Gulfkrigen, og er fullt av marmor, arabiske utskjæringer og utskårne tredører.

Provinsguvernøren Hamed Humed Shikti forklarte media at han har tenkt å gjøre om palasset til en turistattraksjon når amerikanerne overleverer kontrollen av palasset til irakerne. Men først skal portene åpnes slik at folk kan se palassene, som har vært stengt for offentligheten.

Irak er ikke det første landet som gjør diktatorpalasser om til turistattraksjoner. Nicolae Ceausescus kjempepalass i Bucuresti er blitt en av hovedstadens store turistmagneter.

Aktuelt for badeferie?

Iraks historie er fascinerende. Her fra Iraks Nasjonalmuseum. 
Foto: Scott Peterson/ All over Press Foto: All Over Press
Iraks historie er fascinerende. Her fra Iraks Nasjonalmuseum.
Foto: Scott Peterson/ All over Press Foto: All Over Press Vis mer


Irak har store planer om å satse på turisme i tiden fremover. Landet har en fascinerende og spennende historie. Det gamle Mesopotamia lå mellom de to elvene Eufrat og Tigris, og Irak er fullt av gamle historiske og arkeologiske funn. I tillegg har landet en solfylt kyst, og 100 flyplasser.

Konkurrent til Burj Al Arab

For noen uker siden ble det annonsert at en rekke investorer spytter i for å bygge et 7 1/2 stjerners luksushotell i Bagdad. Det 23-etasjer høye hotellet vil koste nesten 500 millioner kroner å bygge. Detaljene er ikke klare ennå, men Iraks kommisjon for investeringer sier at hotellet vil kunne sammenlignes med Burj Al Arab, det seilformede luksushotellet i Dubai, selv om det "bare" har syv stjerner. Når hotellet i Bagdad vil stå ferdig, er ikke klart.

Det nye Dubai?

Både Dubai og Abu Dhabi har plassert seg selv på turistkartet som reisemål for luksusturistene. Det kan virke som om Irak har latt seg inspirere av sine naboer, og håper å trekke pengesterke utlendinger til landet. Og det kan Irak godt trenge. Men det tar nok litt tid før turistdrømmen går i oppfyllelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer