Tenk miljø med SAS

Som passasjer hos SAS har du nå muligheten til å kompensere for dine utslipp. Selv skal de gjøre det på alle sine tjenestereiser.

Publisert
Sist oppdatert

Nå kan du kompensere for utslippene dine når du skal ut og fly. SAS-konsernet lanserer i dag tjenester som gjør dette mulig.

- Vi er veldig glade for å kunne tilby våre kunder denne muligheten. Det er en del av SAS-konsernets miljøstrategi, og stemmer godt overens med hovedmekanismene i Kyotoavtalen, sier Mats Jansson, konsernsjef i SAS til Boarding.no.

Nå kan kan SAS-passasjerene kompensere for sine CO2-utslipp gjennom å støtte ulike prosjekter for bærekraftig utvikling, for eksempel prosjekter for fornybar energi. Senere i år kommer kundene hos SAS til å kunne kjøpe utslippsretter, såkalte Kyoto-kvoter.

SAS ser på den frivillige CO2-kompensasjonen som en viktig del av miljøarbeidet. Dette arbeidet omfatter også utviklingen av mer miljøtilpasset teknologi, og egne tiltak for å spare drivstoff og grønne innflyvinger. I tillegg jobber konsernet med å forbedre infrastrukturen, som ved å få et felles flygeledersystem for flytrafikken i Europa.

SAS har også besluttet at alle selskapets egne tjenestereiser skal CO2-kompenseres, melder nettstedet Boarding.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer