Terroradvarsler mot Thailand

I etterkant av bombeangrepene mot Bali, advarer flere land nå mot reiser til Thailand.

Publisert
Sist oppdatert

Danske myndigheter er av dem som nå går ut med sterke advarsler til reisende i Thailand.

THAILAND: Tempelområder er av stedene du bør være forsiktig, i følge danske og britiske myndigheter.
THAILAND: Tempelområder er av stedene du bør være forsiktig, i følge danske og britiske myndigheter. Vis mer

Aller største forsiktighet bør utvises på offentlige steder hvor mange vestlige ofte oppholder seg, især religiøse helligdommer, restauranter, diskoteker, kafeer, barer og lignende. Det bør overveies å unnlate besøk til slike steder, om de ikke bevoktes av politi, militære eller andre sikkerhetsstyrker.

Turister er mål

Etter terrorbomben på Bali, har bevisstheten om at turister kan bli terrormål økt. Områder som Phuket og Patong er av steder som nevnes å være i risikosonen, og det danske utenriksdepartementet ber om spesiell overvåkenhet rundt britiske og internasjonale skoler.

Britiske myndigheter advarer også om betydelig økt risiko for vestlige i Thailand etter bombeaksjonen på Bali, og gir de samme råd til sine innbyggere, som danske myndigheter nå har kommet med.

Ingen norske advarsler

Det norske utenriksdepartementet har fortsatt kun advarsler mot reiser i Indonesia i kjølvannet av Bali-bombene.

- Vi advarer ikke mot reiser til Thailand, men vurderer situasjonen fortløpende, sier pressetalsmann i UD, Karsten Kleppsvik.

Det er ingen grunn til å tro at norske myndigheter er dårligere informert enn danske, men det er ikke uvanlig at samme informasjon fører til forskjellige råd fra forskjellige lands myndigheter.

 • Andre land der fare kan true? Flere reiseadvarsler finner du oversikt over her.
 • Ett år etter 11. september - eksperter fryktet mer terror
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer