Terrortrussel mot spaniaturister

Madrid (NTB-Reuters): Den væpnede baskiske separatistorganisasjonen ETA advarer om at utenlandske turister kan bli ofre for voldelige aksjoner i Spania.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil advare om at vi ikke kan holdes ansvarlig for sikkerheten til utenlandske turister som kommer til Spania for å nyte ferien, sier organisasjonen i en kunngjøring sendt til reisebyråer i flere land, opplyser det spanske innenriksdepartementet.

–Europa kan ikke forbli uanfektet over situasjonen til det baskiske folk. Vi ber dere om ikke å samarbeide med den spanske stat og ikke fremme landet som turistmål, heter det videre i kunngjøringen.

ETA henviste til bombeaksjonene i de populære reisemålene Benidorm og Alicante i juli i fjor. 13 mennesker, deriblant sju utlendinger, ble skadd i angrepene. Organisasjonen har de siste årene gjennomførte flere aksjoner i populære reisemål i feriesesongen for å ramme Spanias turistindustri, som utgjør en tiendedel av den spanske økonomien.

Over 800 mennesker har blitt drept i ETAs kamp for en uavhengig baskisk stat nord i Spania og sørvest i Frankrike.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer