Test: AquaVault

En strandsafe som gjør ferien mindre stressende.

TRYGT: Grunderne bak AquaVault kom på ideen etter å ha blitt frastjålet alle verdisakene sine på stranda ved en luksuriøs resort i Florida.  Foto: NINA SKAUGVOLLDAL
TRYGT: Grunderne bak AquaVault kom på ideen etter å ha blitt frastjålet alle verdisakene sine på stranda ved en luksuriøs resort i Florida. Foto: NINA SKAUGVOLLDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har vel alle vært der: Du er alene sammen med ungene på stranda og alle vil bade. Har du verdisaker liggende ved solsengen, blir det ofte en stressende opplevelse.

Du legger verdisakene under en håndkle og håper det beste - men selvsagt må du veksle mellom å kikke opp på solsengen og samtidig passe på at ungene ikke drukner.

Sterk plast

Dét problemet vil amerikanske AquaVault gjøre noe med, en strandsafe vi har skrevet om tidligere som er laget av ABS-plast som er kjent for sin høye slagfasthet. Sagt på en annen måte: Den skal tåle mye juling.

Vi fikk vårt testeksemplar i posten, og fant ut at vi kunne legge toalettsakene våre i den når vi pakket den ned i håndbagasje-kofferten vår på vei til Spania. Dermed sparer du også plass.

Dette dekker reiseforsikringen hvis du blir frastjålet noe på stranda

Hvordan funker den?

Det eneste du trenger å gjøre før avreise er å dra opp en spake inni safen og taste inn en tresifret kode og så dra spaken tilbake. Verre er det ikke.

AquaVault er en safe med et hull i hver ende, paradoksalt nok. Det du gjør, er å tre safen over stangen som ligger under ryggen på solsengen. Og så er det bare å fylle den med verdisaker og låse den.

ÅPNING: Som du ser av bildet, kan det lønne seg å finne en stang som gjør at åpningen ikke blir så stor som på denne solsengen i Polen. Samtidig skal det nok mye til før noen prøver å stikke hånda si inn i åpningen.  Foto: NINA SKAUGVOLLDAL
ÅPNING: Som du ser av bildet, kan det lønne seg å finne en stang som gjør at åpningen ikke blir så stor som på denne solsengen i Polen. Samtidig skal det nok mye til før noen prøver å stikke hånda si inn i åpningen. Foto: NINA SKAUGVOLLDAL Vis mer


Skal passe de fleste solsenger

Produsenten sier safen skal passe «95 prosent av eksisterende strandmøbler», men vi opplevde at den kom til kort i en vannpark som kun hadde solsenger med brede stenger - hvor safen ikke passet.

Vel fremme på en overfylt spansk strand som forlengst var tom for ledige solsenger, måtte vi tyde til det gamle trikset om å legge alt av verdisaker under et håndkle mens vi badet med barna - og febrilsk kikket etter ledig solseng. Samtidig som vi måtte kikke etter verdisakene og passe på barna i vannet. Stress!

Bruk hotellets safe - ellers er det ikke sikkert du får igjen på forsikringen

Frihet!

STØRRE STANG: Stangen på denne typiske solsengen i Spania, gjør at åpningene i endene blir mindre.  Foto: THOMAS STRZELECKI
STØRRE STANG: Stangen på denne typiske solsengen i Spania, gjør at åpningene i endene blir mindre. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer


Til slutt fikk vi tak i den eneste ledige solsengen, og hev mobil, kortholder og bilnøkler ned i safen og låste den rundt stangen bak på solsengen. Så var det bare å bade med ungene, i forvissing om at verdisakene våre var trygge.

Greit, noen solsenger kan ha tynne stenger som gjør at åpningene i endene blir vel store, og da kan det i teorien være mulig å lirke ut et nøkkelbånd. Men hvem vil vel prøve seg på det?

Bestill fra USA

Vi testet AquaVault-safen over flere dager og fikk vår bedre halvdel til å teste den i Polen, og begge opplevde den både som praktisk og trygg - så lenge man fant en ledig solseng.

Det beste er naturligvis at du slipper å bekymre deg for verdisakene dine mens du bader.

AquaVault koster 250 kroner. Med frakt og norsk moms ender du opp med en totalpris på 540 kroner.

Alt om reise

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer