Test av passasjerferger

SIKKERHET: Color Fantasy er testvinner, mens tre ferger er direkte mangelfulle og kun 57 prosent av båtene oppfyller alle sikkerhetskravene.Tyske ADAC har i samarbeide med nautiske sakkyndige testet 30 ferger som trafikkerer Østersjøen, Middelhavet og Kanariøyene. Se hvilke du bør styre unna og sjekk hva du bør gjøre når du kommer om bord.

Publisert
Sist oppdatert

- Sikkerhet til vanns er tydeligvis fremdeles et stebarn hos mange rederier. Dermed uttrykt er også at profitt kommer foran sikkerhet for passasjerene, sa visepresident for turisme i ADAC, Max Stich, da han presenterte resultatene av fergetesten i Hamburg i forrige uke.

Den tyske moderorganisasjonen til norske NAF gjennomfører jevnlig tester av bilistrelaterte produkter; så som tunneler, ferger og bilstoler for barn, og lager også prisoversikter med sammenlikninger på tvers av landegrensene, og annet nyttig for reisende over hele Europa.

Testvinnere og tapere

ADACs test omfatter 30 ferger, av dem tre katamaraner og 27 bilferger. Fergene er utvalgt etter størrelse og betydning i turisttrafikken; det er altså de med store passasjervolum som er med i testen. Testfergene er utvalg av ADAC, uten rederienes vitende, vilje eller samtykke.

Av de 30 skipene i testen, får seks båter samletkarakteren svært bra, som er beste mulige resultat. Av disse er norske Color Fantasy aller best, med nesten 100 prosent score på testkriteriene. Color Fantasy er også den nyeste fergen i testen, bygget i 2004. KLIKK HER for å se vår bildespesial fra den nye kielferga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.