Test av skihjelmer

Se hvilke hjelmer som gir deg best beskyttelse i bakken.

Illustrasjonsfoto: Råd & Rön og ICRT har testet 14 skihjelmer. Foto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Råd & Rön og ICRT har testet 14 skihjelmer. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön har testet skihjelmer i samarbeide med den internasjonale testorganisasjonen ICRT. De har testet til sammen 14 hjelmer; åtte voksenhjelmer og seks barnehjelmer.

Dette koster heiskortet 2009/2010

De fleste skisentrene i Norge gir barn under seks år gratis heiskort i følge med en voksen, og under forutsetning at barnet bruker hjelm. Selv om hjelmbruken i skibakkene har tatt seg opp de senere årene, er det imidlertid ikke påbudt å bruke hjelm i norske skibakker.

Slik unngår du skiskader hos barn

- Tør ikke innføre hjelmpåbud

Ifølge den norske legen og forskeren Steinar Sulheim ved sykehuset i Lillehammer, ville hjelmbruk redusert eller forhindret svært mange hodeskader i skibakken. Sulheim undersøkte 4.000 skader i åtte store alpinanlegg, og konkluderte med at hjelm forebygger slagskader, kutt og hjernerystelse. Du kan lese mer om undersøkelsen hos Senter for Idrettsskadeforskning.

Med Sulheims funn som bakgrunn, spurte DinSide i april i år Alpinanleggenes Landsforbund (ALF) om norske skianlegg vil vurdere et hjelmpåbud. Men ifølge generalsekretær Andreas Rødven i ALF, er dette lite aktuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer