Test deg selv: Nasjonaldager

Vet du når det første 17. maitoget gikk i Norge? Eller hvorfor Nederland feirer nasjonaldag? Test deg selv i kunnskap om nasjonaldager verden rundt.

Barnetogene er unike for Norge.
Barnetogene er unike for Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens nordmenn går i tog og vifter med flagg, har andre gigantiske fyrverkeri og militærparader. Nasjonaldager feires på ymse vis. Test deg selv i historie, datoer og navn knyttet til nasjonaldager verden rundt.

Store slag, revolusjoner, hellige menn, konger og dronningers fødselsdager, uavhengighetserklæringer. Det er mange grunner til å feire nasjonaldag. I Norge har vi to nasjonaldager; den norske og den samiske.

De fleste av oss kjenner best til den norske, som er grunnlovsdagen. Altså datoen da den norske grunnloven først ble vedtatt. Det skjedde i 1814, men grunnlovsfeiringen tok ikke til før senere. Når kan vi ikke røpe, uten å gi noen av svarene i testen.

Flere tester

Prøv også flaggstesten, valutatesten og krigsgeografi-testen.

Verktøy for reiselyst

Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer