Test: Duftende brun eller stinkende gulrot?

Stinkende, stygge striper, ekstremt klissete og svindyrt. Men selvbruningskremene kan også gi deg fin brunfarge på rekordtid uten dårlig duft, klin og fargerender. Vi har testet 17 selvbruningskremer fra ti leverandører, og gir deg kjøpetipsene. Testen ble første gang publisert 1. april 2004

Publisert
Sist oppdatert

Brun i en fei, velduftende og gylden, solkysset og glinsende. Hvem vil vel ikke ønske seg alle disse egenskapene i en pakke, uten å i tillegg pådra seg stråleskadd hud, soleksem og kreft. Og produktene finnes, skal vi tro løftene fra produsentene av selvbruningskremer. Men reklamens løfter er en ting - holder egentlig produktene mål? Tidligere generasjoner av selbruningsprodukter har et frynsete rykte, og i kjølvannet dupper katastrofer som gulrotfargede vårlegger, brunskjoldete bryllupsarmer og stripete festfjes.

Vi har testet 17 forskjellige produkter fra ti ulike merker - fra billig til dyrt. Mange er nye av året, og alle som en lover gylden og naturlig farge på kort tid helt uten sol. Se også bildene fra testen.

Store prisforskjeller

De fleste kosmetikkprodusenter har nå en egen selvbruningsserie. Vi har tatt med oss et utvalg i denne testen, fra spesialister på sol og brunfarge som Coppertone, via lavprisvarianter som Piz Buin, Bodyshop og Nivea, til dyre kosmetikkmerker som Clarins, Kanebo, Dior, Lancôme, Helena Rubinstein og Elizabeth Arden. Prisvariasjonen er stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.