Test klatreformen på tur til Trolltunga

Det har blitt enda morsommere å komme seg opp til et av Norges mest spektakulære utkikkspunkt.

Det er ikke alle som har mage til å sette seg på kanten og dingle med beina.  Foto: Opplev Odda
Det er ikke alle som har mage til å sette seg på kanten og dingle med beina. Foto: Opplev Odda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen av dere har sikkert hørt om Trolltunga, og kanskje selv vært ute på den spektakulære fjellhyllen som stikker ut cirka 350 meter over Ringedalsvannet.

Vanligvis må man gå 2-3 timer for å komme frem til Trolltunga. Da starter man ved foten av Mågelibanen, annleggsbanen rallarne brukte for å frakte utstyr til anlegg opp på Hardangervidda, og følger stien oppover. Herfra går turen videre innover Hardangervidda forbi Gryteskar og Hestflåane.

Men det finnes en annen og litt tøffere måte å komme seg til dit. Like ved Trolltunga har nemlig destinasjonsselskapet OpplevOdda nå fått laget en via ferrata, en klatresti, slik at man kan komme seg opp fra Ringdalsvannet også på denne måten.

- Dette er en helt ny rute. Den starter med at man sykler seks kilometer langs Ringedalsvannet fra Ringedalsdemningen, og så klatrer man 150 høydemeter opp langs fjellsiden, sier Jostein Soldal, i OpplevOdda.

Soldal forteller at det er en mentalt tøff tur, men deltakere trenger ikke ha klatreerfaring. Når man klatrer i en via ferrata har man på seg sikkerhetsseler som hektes på en vaier som er festet til fjellet. DinSide har tidligere testet via ferrataen i Hemsedal, og kan skrive under på at slike turer er en opplevelse. Les mer om klatrestien i Hemsedal og se bilder her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer