TEST: NSB Sove

TEST: NSBs nyoppussede sovekupeer er veldig kjedelige. Men nå skal du jo bare sove der, så det gjør vel kanskje ikke så mye?

Publisert
Sist oppdatert

For å kunne få sove på et nattog fra NSB må du først kjøpe vanlig togbillett, deretter må du leie deg en kupé på toget. Det nye kupésystemet gjør at du må leie hele kupeen selv, slik at du ikke trenger å være redd for å dele det knøttlille rommet med ukjente.

Antakeligvis ville det vært billigere om du kunne dele rommet med noen du ikke kjenner, men på en annen side slipper du å ende opp med i et rom med en snorkende tulling som snoker i sakene dine når du går på do.

Du kan dele kupeen og prisen på to, hvis du vil ha med deg en du kjenner. Begge to må selvfølgelig kjøpe togbillett, men dere kan spleise på kupeen. Så mye koster det å ha en sovekupé i toget, uansett hvor i Norge du kunne tenke deg å dra:

Sterile rom

Sovekupeene til NSB ser ut som sterile sykehusrom. De er kjedelige, og det er lett å føle at du er "lagt inn" når du ligger der i den lille boksen. Når det er sagt, er jo dette et tog, og du må nok lette på kravene dersom du forventer hotellstandard på reisen.

Hver kupé har vask, og det er jo et stort pluss. I tillegg får du to små flasker Imsdal, samt øreplugger om du ikke orker togstøy. Det er ikke toalett i hver kupé. Toalettet nederst i togvognen deler du med andre overnattere, og det er noe større enn vanlige togtoaletter, men absolutt ikke bedre rengjort (til alle menn: vær så snill, ikke stå og tiss på tog).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer