Test: Spar tusenlapper med nettreiser

Begynner nettreisebyråene å modnes, eller er det fortsatt best med en telefon til reisebyrået på hjørnet? Vi har testet de største norske nettstedene som selger reiser.

Publisert

En langhelg i Barcelona midt i oktober, en weekendtur til London for litt juleshopping i desember og en ukelang ferie til Thailand i vinterferien, neste februar. Vi har testet syv mer eller mindre etablerte reisebyråer på nett for pris og tilgjengelighet. For sikkerhetsskyld tok vi også en telefon til en av landets største reisebyråer, Via Gruppen, for å sjekke om Internett endelig kan oppfylle løftet om billigere priser og kjappere bestillinger.

Holder løftene?

Idéen om å selge reiser over Internett er i bunn og grunn genial. La kunden gjøre jobben og skjær bort administrasjonskostnadene. Resultatet blir billigere reiser og mulighet for den ferielystne til å bestille billettene i ro og mak, akkurat når det skulle passe.

Problemet er bare det at kombinasjonen nett og reiser har vært preget av ustabilitet, feil og andre barnesykdommer. Søk mot kjente destinasjoner som London har resultert i priser opp mot 30.000 kroner, og det på økonomiklasse. Andre har vært plaget av overbookingssyndromet, hvor det er rett og slett umulig å finne ledige seter på annonserte priser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer