Tester alger som flydrivstoff

Målet er en mer klimavennlig luftfart.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Boeing som sammen med forskjellige flyselskaper nå tester ut et nytt drivstoff som er laget av alger og frøene til planten jatropha, som i motsetning til mais ikke er en matplante.

Det nye biodrivstoffet skal testes på et av Continental Airlines Selskabet Boeing 737-800-fly den 7. januar. Flyet skal lette fra Houston, og vil ikke ha noen passasjerer ombord, skriver USA Today.

Flyet vil ikke gå på 100 prosent biodrivstoff, men den ene motoren vil testes med en 50/50 blanding av vanlig drivstoff og det nye biodrivstoffet.

Mer miljøvennlig biodrivstoff

Håpet er at dette nye drivstoffet skal fungere. Siden det er laget av alger og en plante som ikke brukes som mat, gjør dette stoffet enda bedre for miljøet. Det hevdes også at produksjonen av drivstoffet ikke vil stjele viktige vannressurser, eller kreve at store mengder skog hugges for å lage plantasjer.

Biodrivstoff laget på mais eller soya har nemlig gjort at stadig flere bønder heller produserer for å lage drivstoff, og ikke for å lage menneskemat. Dermed har maisprisene skutt i været. I Brasil har store arealer med regnskog blitt hugget ned for å rydde plass til soyaplantasjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer