Testresultater: Fra godt til gyselig

Våre voksne testpølser får oss til å ta hele terningskalaen i bruk.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Syv grillpølseslag, tre brød og tre lomper. Her er testresultatene etter at vi har tygget oss gjennom hele utvalget.

Skroll ned for mer.

Husets Egen Argentinsk Lammegrill

Testresultater: Fra godt til gyselig
Testresultater: Fra godt til gyseligFine, tykke pølser med passe rød-rosa farge. Små grønne biter i pølsene antyder at det er spennende krydret. Skinnet er perfekt, og lager et sprekt knakk når vi tygger pølsene. Alle testerne er enige om at dette er den beste grillpølsen i testen, og en av de beste vi har smakt. Fin pris også, sekseren på terningen er velfortjent.


Gilde Kryddergrill

Testresultater: Fra godt til gyselig
Testresultater: Fra godt til gyseligTestens slappeste og kjedeligste pakke skjuler fem røde smaksbomber. Spansk oppskrift, lover Gilde på etiketten, og her får chili og paprika ganen til å brenne. Vi er fornøyde, og antar at eventuelle barnslige deltakere ville latt oss ha disse tynne dynamittpølsene i fred. For sterk for små ganer, perfekt for oss voksne. Vi trekker ned for høy pris og usexy innpakning, men smaksløkene bestemmer at det blir fem øyne på terningen.

Husets Egen Sveitserpølse m/ost

Testresultater: Fra godt til gyselig
Testresultater: Fra godt til gyseligEn av testgruppens deltakere er åpen ostehater, men overvinnes likevel av denne delikate ostepølsen fra Husets Egen. Osten holder seg godt blandet med kjøttet i pølsen, og dette smaker mye og godt, ikke surt som vi opplever med andre ostepølser. Et skinn som er like knekkende sprøtt som testvinneren fra samme produsent trekker også opp. Fin pris, femmer på terningen.

Husets Egen Hvitløkspølse

Testresultater: Fra godt til gyselig
Testresultater: Fra godt til gyseligLike fast, knekkende og tykk som de andre pølsene fra denne produsenten, men smaken skuffer litt i forhold til de to andre variantene. Hvor er hvitløken? Vi så frem til freske fraspark av lovnader om dårlig ånde dagen derpå, men her smaker det bare grei pølse. Litt for salt også. Prisen er god, men terningen sier fire.

Prior Big Chili

Testresultater: Fra godt til gyselig
Testresultater: Fra godt til gyseligSlankernes alternativ med kylling og kalkunkjøtt har slått seg frem med lekre etiketter og tykke, røde pølser. Smaken holder imidlertid ikke mål i følge testpanelet. Dette er rett og slett litt kjedelig og ordinært, og vi vil ha sterkere kryddersmak i en chilipølse! Fine pakker hjelper ikke når verken innhold eller pris står i stil. Vi sier terningkast tre.

Prior Big Cheese

Testresultater: Fra godt til gyselig
Testresultater: Fra godt til gyseligMer slankekjøtt fra fugleverdenen, denne gang med ost som smakstilsetning. Helbom, mener vi om brennhete ostedråper som tyter ut av rosa pølsemasse. Dette smaker bare kjedelig i tillegg til surt, og ostehateren nekter å fortsette etter første bit. En toer til den store ostepølsen.

Gilde Ostegrill

Testresultater: Fra godt til gyselig
Testresultater: Fra godt til gyseligHer lukter det taper allerede før vi åpner pakken. Grå pølser pakket inn i kjedelig plast overstrødd med naive tegninger av ostebiter. Bedre blir det dessverre ikke når vi prøvesmaker elendigheten. Merkelig kryddersmak av muskat og ingefær dominerer, og osteklissete pølsesafter flyter rundt i posen. Æsj, sier vi, og gir resten til reservedeltakeren av rasen Bullmastiff (se bildene). Terningkast en.

Tre typer brød og tre typer lomper blant tilbehøret.
Tre typer brød og tre typer lomper blant tilbehøret. Vis mer


Pølsebrødene

Pølsebrødene i testen er fra samme leverandør; Skoga. Vår favoritt er helt klart de store Chicagobrødene med frø på. Ulempen med disse store brødene er imidlertid at de kan bli litt for store for pølsesultne mager - de fortrenger rett og slett plass som mange heller vil forbeholde pølsene. Et alternativ er da å velge prisvennlige indianerbrød som de fleste helst ser i barneselskaper. De er riktignok skrukkete og like tørre som de fleste andre pølsebrød, men fyller ikke opp magen med loffestoff. Sisteplass tilfaller Texasbrød av surdeig, de er både er tørre og sure. Vil du ha saftige og ferske pølsebrød er erfaringen at turen må gå til bakeren, om du ikke vil satse på egenproduksjon.

Lompene

Lomper er saftigere enn ferdigbrød, og manges favoritt til grillpølsene. Skal du ha store pølser og mye tilbehør, er Vikinglomper et smart alternativ. På tross av den overharry pakken med gotisk skrift, faller vi for det praktiske med avlange lomper. Av de to runde variantene, er Gurilompene mest fristende, rett og slett på grunn av tiltalende farge fra stekingen. Buer Lomper faller gjennom som triste og grå i sammenligning. Alle lompene smaker imidlertid bra.

  • Navn, priser og mengder. Få oversikt - oppsummering i tabeller med alle resultatene.
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer