Testsentre: - Det virker

Oslo Lufthavn har flest positive tester.

OSLO LUFTHAVN: Testsenteret på Oslo Lufthavn har testet cirka 4100 passasjerer siden oppstart for halvannen uke siden - som utgjør ca 10 prosent av passasjerene. Av disse har 17 testet positivt, de fleste av disse kommer fra røde land. 12 var norske statsborgere og 5 utenlandske statsborgere. Foto: NTB scanpix
OSLO LUFTHAVN: Testsenteret på Oslo Lufthavn har testet cirka 4100 passasjerer siden oppstart for halvannen uke siden - som utgjør ca 10 prosent av passasjerene. Av disse har 17 testet positivt, de fleste av disse kommer fra røde land. 12 var norske statsborgere og 5 utenlandske statsborgere. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Under dagens pressekonferanse om coronasituasjonen, oppfordrer Helsedirektoratet ved helsedirektør Bjørn Guldvog, alle som ankommer landet etter å ha vært utenlands, til å teste seg ved ankomst Norge.

Han minner også om at en eventuell negativ test ikke gjør at man kan slippe karantene - og minner om at alle som ankommer Norge fra et rødt land like fullt må i karantene i ti dager etter ankomst Norge, uansett utfall av testen.

- Du kan være smittet selv om testen er negativ. Og derfor må du fortsatt være i karantene, selv om testen er negativ, uttaler Guldvog.

Tester ved coronatestsentrene

Det er opprettet testsentre på ankomsteder til Norge flere steder i landet, og det kommer flere.

Seinest i dag åpnet testsenteret på Svinesund.

Ifølge Guldvog testes i dag cirka 1,5 prosent av befolkningen - men kommunene må forberede seg slik at de har kapasitet til å teste opptil 5 prosent ved behov.

- Vi har slitt litt med importsmitte i forbindelse med at turismen økte i sommer. Og en av de tingene vi har etablert, er coronatestsentrene, sier Guldvog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer