Passkrisa fortsetter:

Tetter smutthull

Nå kan sommerferien kan ryke for reiseglade nordmenn.

IKKE EKTE NØD: Nordmenn som har rotet bort passet sitt brukte nødpassbestilling som redningsplanke. Nå forsvinner muligheten. Foto: Odd Roar Lange
IKKE EKTE NØD: Nordmenn som har rotet bort passet sitt brukte nødpassbestilling som redningsplanke. Nå forsvinner muligheten. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De rotet bort passet sitt, eller glemte å bestille time for nytt pass. Dermed ble redningen å kjøpe seg et nødpass i siste liten. Men nå forsvinner denne muligheten.

Norge er nemlig i ferd med å tømmes for nødpass. Og nå strammer politiet inn muligheten for at reisende kan kjøpe nødpass før de skal reise.

Månedlange ventetider på å få time til å bestille pass eller ID-kort, og ytterligere flere ukers ventetid for å få pass utlevert har fått mange til å gå for en nødløsning: å kjøpe det hvite nødpasset i stedet.

Men nå skal «smutthullet» altså tettes.

Kan gå tomme for nødpass

- Vi kan ikke risikere å gå tomme for nødpass. Derfor vil vi måtte stramme inn muligheten for å bestille nødpass. Det er kun de som kan dokumentere at det er en nødsituasjon som vil få kjøpt nødpass, sier seksjonssjef Arne Isak Tveitan, ved PF-ID-seksjonen i Politidirektoratet til DinSide.

En kan ikke bestille time til nødpass. Politiet vil heller ikke garantere nødpass ved oppmøte ved de politistasjonene og politipostene som utsteder slike éngangsplass.

Den som søker om nødpass må kunne fremvise dokumentasjon på at behovet er stort. Og da vil ikke en ordinære feriereise være tilstrekkelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer