Corona Thailand

Thailand-ferien må vente

Det er fortsatt reiseråd for alle land utenfor Europa. Og reiser du til Norges varme feriefavoritt, slipper du ikke inn i landet.

THAILAND-FERIE? Etter alt å dømme blir det en stund til du kan reise til nordmenns favoritt-reisempl om vinteren, Thailand. Foto: NTB Scanpix
THAILAND-FERIE? Etter alt å dømme blir det en stund til du kan reise til nordmenns favoritt-reisempl om vinteren, Thailand. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det kommer stadig nye oppdateringer fra regjeringen på reiserådene innad i Europa. Og mens Italia og Slovenia blir røde land fra natt til lørdag, settes Kypros tilbake til gult.

Resten av verden er derimot omfattet av det generelle reiserådet - uansett smittetall.

Når dette endrer seg, og norske myndigheter velger å åpne opp for reiser til land utenfor Europa, slik eksempelvis vårt naboland Finland gjør, skal vurderes på nytt før det nåværende reiserådet opphører.

Reiser utenfor Europa?

Våre finske naboer har nemlig unntak fra sine reiseråd til både Thailand, New Zealand og Tunisia. De norske reiserådene, derimot, gjelder alle land utenfor Europa, uansett smittesituasjon.

Men er dette noe norske myndigheter vurderer?

- Det er ikke åpnet opp for reiser til eller fra land utenfor EØS/Schengen-området enda. UDs globale reiseråd som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til alle land er gyldig frem til 1. oktober. Reiseråd og reiseveiledning vurderes løpende i samarbeid med helsemyndighetene, sier pressetalsperson Guri Solberg i Utenriksdepartementet til Dinside, når vi spør når man vil vurdere å åpne opp for reiser til andre verdensdeler for nordmenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer