Corona Thailand

Thailand-ferien må vente

Det er fortsatt reiseråd for alle land utenfor Europa. Og reiser du til Norges varme feriefavoritt, slipper du ikke inn i landet.

THAILAND-FERIE? Etter alt å dømme blir det en stund til du kan reise til nordmenns favoritt-reisempl om vinteren, Thailand. Foto: NTB Scanpix
THAILAND-FERIE? Etter alt å dømme blir det en stund til du kan reise til nordmenns favoritt-reisempl om vinteren, Thailand. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det kommer stadig nye oppdateringer fra regjeringen på reiserådene innad i Europa. Og mens Italia og Slovenia blir røde land fra natt til lørdag, settes Kypros tilbake til gult.

Resten av verden er derimot omfattet av det generelle reiserådet - uansett smittetall.

Når dette endrer seg, og norske myndigheter velger å åpne opp for reiser til land utenfor Europa, slik eksempelvis vårt naboland Finland gjør, skal vurderes på nytt før det nåværende reiserådet opphører.

Reiser utenfor Europa?

Våre finske naboer har nemlig unntak fra sine reiseråd til både Thailand, New Zealand og Tunisia. De norske reiserådene, derimot, gjelder alle land utenfor Europa, uansett smittesituasjon.

Men er dette noe norske myndigheter vurderer?

- Det er ikke åpnet opp for reiser til eller fra land utenfor EØS/Schengen-området enda. UDs globale reiseråd som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til alle land er gyldig frem til 1. oktober. Reiseråd og reiseveiledning vurderes løpende i samarbeid med helsemyndighetene, sier pressetalsperson Guri Solberg i Utenriksdepartementet til Dinside, når vi spør når man vil vurdere å åpne opp for reiser til andre verdensdeler for nordmenn.

Hun legger til at UD vil komme tilbake med nærmere informasjon om det globale reiserådet før 1. oktober.

REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Ikke innreise for turister

Mange land har lagt seg på en streng linje med tanke på innreise i forbindelse med pandemien, og nordmenn er per i dag ikke tillatt innreise i eksempelvis Ungarn og Finland.

- Mange land utenfor Europa har innført strenge innreiserestriksjoner i forbindelse med pandemien, og det er ikke mulig for norske borgere å reise inn i landet. Per i dag gjelder dette også Thailand, sier Solberg i Utenriksdepartementet til Dinside.

Thailands ambassade i Norge skriver på sine nettsider at det kun er utenlandske reisende i en av følgende kategorier som kan søke om visum og innreisesertifikat til Thailand:

  • Gjester til regjeringen.
  • Medlemmer av diplomatiske oppdrag eller internasjonale organisasjoner eller representanter for utenlandske statlige byråer.
  • Ektefelle, far, mor, barn til en thailandsk statsborger,
  • Innehaver av oppholdssertifikat utstedt av Royal Thai Police Immigration Bureau.
  • Innehaver av gyldig arbeidstillatelse, inkludert ektefelle og barn.
  • Elever eller studenter i regjeringen eller visse private thailandske utdanningsinstitusjoner.
  • Pasienter (ikke COVID-19 pasienter) som trenger visse typer medisinsk behandling i Thailand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer