Thailand for 200 kroner dagen

Opplev ekte kaos i megabyen Bangkok og snorkling over korallrev på øya Koh Pha Ngan. Bygg din egen flåte og raft deg ned fra høylandet utenfor Chiang Mai eller forsøk deg som fjellklatrer i Krabi. Drømmeferien finner du i Thailand – vi reiste for kr 200 dagen.

Publisert

Tretten timer etter at vi steg på vår Boeing 767 i Oslo står vi og svetter på flyplassen utenfor Thailands hovedstad, Bangkok. At det er desember måned og midtvinters, også i Thailand, hadde du aldri kunne ha gjettet. Gradestokken ligger godt opp mot trettitallet.

Overveldende Bangkok

Møtet med Bangkok kan være overveldende for de fleste. Hovedstaden huser over 12 millioner innbyggere, og infrastruktur er det så som så med. Hoteller derimot er det flust av. I den beryktede og døgnåpne ’backpacker’-gaten, Khao San Road, finner du rom av alle mulige slag fra 100 baht og opp mot tusen.

Her kan du finne alt du trenger og litt til. Skreddere, valutavekslere, restauranter og internettkafeer ligger i klynger langs den 500 meter lange gaten. Litt synd i grunn, da det er alt for lett å la resten av byen ligge brakk. Bangkok, på tross av sitt noe sjabre rykte, er en introduksjon av Thailand.

Snorkling og slaraffenliv på Koh Pha Ngan

Fra Bangkok tar vi turen sør til øya Koh Pha Ngan. Fra Khao San Road får du kjøpt billige bussbilletter, men vi velger den litt dyrere togvarianten fra Hualamphong togstasjon. Her kan man strekke ut bena når kupeen omgjøres til sovevogn utpå kvelden. Ferjetur ut til øya er inkludert i de 600 baht vi betaler totalt. Slett ikke verst! Koh Pha Ngan er lillebror til den mer kjente naboøya Koh Samui. Mens storebror har fått seg egen flyplass, og dermed en jevn strøm av charterturister, gir Koh Pha Ngan deg fortsatt en mulighet for sløve dager på relativt øde strender. Er du på øyeferie bør du bo i bungalow. Øya har mange bo alternativer – vi valgte en av de billigere med det klingende navnet ’Fanta’, og betalte uforskammede 60 baht per natt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer