Thailand ønsker nordmenn velkommen tilbake

Gardermoen (NTB): Det er lite som minner om tsunami-katastrofen når de første norske turister lander i Phuket fredag lokal tid. 360 charterturister drar fra Gardermoen torsdag ettermiddag.

Publisert
Sist oppdatert

Det er i år ti år siden det aller første charterflyet tok av fra Norge til Thailand og det senere populære feriemålet Phuket. Nærmere 80.000 nordmenn reiste til Thailand i 2004.

Jordskjelvet og flodbølgen som rammet flere land i Asia - ikke minst Thailand - så hardt 2. juledag i fjor, satte en foreløpig brutal stopp for all turisttrafikk.

Både thailandske og lokale myndigheter og turistarrangører er kommet med sterke oppfordringer om at nordmenn og andre turister må komme tilbake. De trengs i den økonomiske gjenoppbyggingen av de ødelagte områdene.

- Nå er vi i gang og kommer til å ha ukentlige avganger til Phuket fram til 7. april i år. Det blir foreløpig ikke aktuelt med andre destinasjoner denne vintersesongen, men fra neste vinter planlegger vi en økning i reiser til Thailand, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, til NTB før første avgang.

Star Tour har fylt 120 av setene på den første turen, mens Saga og Ving til sammen har 200 seter og Apollo de øvrige 40 plassene.

- Noen av de reisende hadde bestilt turen før katastrofen inntraff. Andre har utsatt fra januar til februar og mars. Men noen har også gitt uttrykk for at de har en solidaritetstanke bak turen - spesielt de som har vært i Thailand før, sier Petersson. (©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.