Thailand på tilbud i sommer

Ingen grunn til å vente til vinteren med å reise.

Foto: Tourism Thailand
Foto: Tourism Thailand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem reiser til Thailand om sommeren, tenker du kanskje. Ganske mange, for Thailand er ikke bare et vinterreisemål for nordmenn. Alle de store charterselskapene som har turer til Thailand har også turer i sommersesongen.

- Thailand er et flott reisemål om sommeren, og mange velger å reise da. Vi har ikke merket noen nedgang på interessen på grunn av situasjonen i Bangkok, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour.

- Men hvordan er klimaet i Thailand om sommeren?

- Det er regntid, men i juni og juli betyr det at det kan komme noen regnskyll nå og da. Det regner ikke hele tiden, slik mange tror. I august og september kan det komme mer regn, men det varierer veldig. Jeg var i Thailand en uke i august, og da var det et par dager med overskyet vær, men ellers fint.

Seks hemmelige thailandske strandparadis

Lavere priser

En fordel med å reise til Thailand om sommeren er at det er billigere enn i høysesong om vinteren. Prisene i butikkene, på restaurantene og hos ekskursjonsarrangører går ned fordi det er mindre trykk i lavsesongen.

Også charterturen koster mindre hvis du reiser om sommeren. For eksempel koster det 11.398 kroner per person å reise til Phuket i to uker og bo på Blue Star Centara Kata Beach (SSSS) hvis du reiser 23. juni. Reiser du 9. desember, som er første vinteravgang, koster akkurat samme pakke 13.163 kroner. Hotellet Blue Couples Tropical Resort (SSSS) koster 11.048 kr i juni og 13.298 i desember. Reiser du lenger ut i vintersesongen er det enda dyrere (prisene topper seg i juleferien og vinterferien).

Det betyr altså at du sparer rundt 15-17 prosent på å reise om sommeren i stedet for om vinteren (prisdifferansen blir enda større hvis du sammenligner med høysesongperiodene i vintersesongen). Det er enda billigere å reise til Thailand i august og september - men da må du belage deg på at overskyet vær og regnbyger kan avbryte solskinnet innimellom.

Merk forøvrig at utvalget av hoteller i sommerhalvåret er mindre enn om vinteren, og dette gjelder for alle charterselskaper som har turer til Thailand.

Tips til Thailand-turen

Er det trygt å reise til Thailand?

I rundt to måneder har demonstrasjoner og opprør skapt kaos i Bangkok, og i løpet av de siste fem dagene har nærmere 40 personer blitt drept og over 200 skadet, melder BBC. Er det trygt å dra på ferie til Thailand i sommer?

Utenriksdepartementets reiseråd fraråder i øyeblikket nordmenn å reise til Bangkok. Dette gjelder ikke flyreiser via Bangkok internasjonale flyplass. Utenriksdepartementet fraråder også folk å reise til eller oppholde seg i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla. Dette er provinsene helt sør i Thailand, på grensen til Malaysia.

Det betyr altså at du som skal på ferie til for eksempel Phuket eller Krabi på Thailands vestkyst, kan du trygt reise. Dersom situasjonen endrer seg, og også områder som charterselskaper sender turister til blir satt på UDs "nei-liste", vil du få pengene tilbake fra charterselskapene

Star Tour har for eksempel turer til Hua Hin, der man kan ta to dager i Bangkok som en utflukt. Disse turene starter i juni. Dersom UD fortsatt fraråder reiser til Bangkok, vil ikke disse utfluktene arrangeres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer