Thailand: Seks hemmelige strandparadis

Seks strandparadis som venter på besøk.

Det finnes nok av stille strender å utforske i Thailand. Foto: Tourism Thailand
Det finnes nok av stille strender å utforske i Thailand. Foto: Tourism Thailand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thailand er mer enn Phuket, Koh Samui og Krabi. Vi har sjekket hvilke badeperler den britiske avisen The Guardian anbefaler, og hvilke ferieparadis det svenske magasinet Res mener er verdt et besøk.

Har du hørt om den lille øya Koh Phayam? Den måler bare 10x7 km, og her er ingen biler. Øyboerne dyrker frem cashewnøtter, og lever av fiske. Stemningen er avslappet, og du finner ingen store resorts her, bare små bungalowhoteller. Det finnes to strender på Koh Phayam - Ao Kao Kwai Bay og Ao Yai Bay. Koh Phayam har båtforbindelse til Ranong på fastlandet. Båtturen tar cirka 1 1/2 time. Det går innenriksfly fra Phuket og Bangkok til Ranong, eller du kan ta buss fra Phuket. Les mer om Koh Phayam her.

Tips til Thailand-turen

Koh Yao Noi ligger i Phang Nga Bay, og er et paradis for snorklere og kajakkpadlere. Koh Yao Noi er hakket mer turistifisert enn Koh Phayam, men likevel milevis unna tilstandene i Phuket og Krabi, som begge er en times båttur unna. Merk at mange av strendene er litt steinete ved lavvann. Mer info om øyene her.

Helt på grensen til Kambodsja ligger Koh Kood. Her er det null masseturisme. Øyboernes levebrød er kokosnøtter, gummi fra gummitrær, og fiske. Nærmeste flyplass ligger i Trat på fastlandet (du kan fly innenriksfly fra Bangkok), og båtturen tar to timer. Mer info om Koh Kood her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer