Thailands eldste

Vi har kommet fram til aller siste reisebrev fra Thailand, bli med til den antikke hovedstaden Ayuthaya.

Publisert

Artikkelen er skrevet av Bente R. Geelmuyden

Vi vekkes med et forsiktig ”bank, bank” på døren. Vi har sovet utrolig godt og føler oss riktig så uthvilte til tross for at uret kun viser 06:20. Båten har flyttet seg noen 100 meter oppover elven og lagt til kai utenfor et tempel. Vi får utdelt en pose hver som inneholder ris, melk, brød, te og annet. Dette skal vi ofre til munkene.

En gammel, veldig gammel munk sitter med bena i kors. Den tynne og spe kroppen er tyllet inn et ett oransje klede. Han er skallet. En og en legger vi posene på et fat som vi gir til han. Vi legger håndflatene sammen, løfter hendene og hilser. Når denne ofringsseremonien er over ber han for oss. Guiden, som også er vår kokk på risbåten, forteller at munken har bedt til Buddha om at vi skal få evig lykke og rikdom. Hvem sa noe om at vi vil ha rikdom?

Ayuthaya

Vi forlater munkene og beveger oss oppover elven mot Ayuthaya, som betegnes som en av de vakreste byer i Orienten. Ayuthaya var Thailands hovedstad fra 1350 til 1767. Byen ble kalt Ayodhya (Sanskrit for byen som ikke lar seg erobre), hjemstedet til Rama i den indiske episk Ramayana. Det thailandske navnet er ”Phra Nakhon Si Ayuthaya”.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer