The home of golf

Golfens hjemsted kan man kalle den. Banen på St. Andrews er ikke verdens beste, men mer golfkultur finner du ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Old course er av flere ledende golfmagasiner rangert blant verdens fem beste baner å spille på. Legendene og mytene er mange. Her har John Daily etter sigende, i alt annet enn edru tilstand, klart å knuse ruta på det erverdige klubbhuset på et utslag. Dette er virkelig golfsportens "grand old lady" Selv liker de å titulere banen som "the home of golf"

St. Andrews ligger i Skottland og har fått sitt navn etter den største av alle skotske helgener, Saint Andrew. Du har sikkert hørt om "St. Andrews day" som arrangeres 30. november av alle skotter verden rundt. Det hvite korset på det skotske flagget kalles også "St. Andrew's cross."

Helgenen var en av Jesu disipler, og St. Andrews katedralen er også kjent som det siste hvilestedet til hans, etter å ha blitt flyttet hit av en gresk munk.

Verdens eldste bane

Uten sammenlikning må St. Andrews kunne kalles verdens eldste golfbane. De første skriftlige fortellingene om golf som ble spilt her, stammer fra 1457 da kongen av England, James 2, ville forby spillet, fordi det tok konsentrasjonen til soldatene vekk fra det som var mer viktig; bueskyting. Trolig har det da blitt spilt golf her en god stund før dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer