Thundercoaster i europatoppen

Berg- og dalbanen i tre hos fornøyelsesparken Tusenfryd, havner på topp-ti listen hos Discoverys rangering av de beste banene i Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Tusenfryd har igjen fått en bekreftelse på at berg- og dalbanen Thundercoaster er i verdenstoppen. På tv-kanalen Discoverys nettsider er Thundercoaster rangert som nummer fem av Europas ti beste berg- og dalbaner. Her er hele listen fra Discoverys travelchannel.

1: Nemesis and Oblivion, Alton TowersDette er egentlig to baner i en og samme park. I Nemesis kan du dingle med beina og forsvinne nedi et hull der monsteret er lenket. Dryppende "blod" skal forsterke spenningen. I Oblivion får du verdens første vertikale fall. Det vil si et 90 graders fall der du stirrer direkte ned i avgrunnen.

Hvor: Alton Towers, Alton, Staffordshire, England

Se bildene fra Nemesis og Oblivion, og flere andre av banene på listen.

2: Dragon Khan, Port AventuraDen eneste berg- og dalbanen i Europa der du vendes rundt åtte ganger. Her skal du få ristet på deg i omgivelser inspirert av kinesisk mytologi.

Hvor: Port Aventura, Avenue Alcalde Pere Molas, Vila-Seca Tarragona, Spania

3: Colossos, Heide ParkDenne banen ble åpnet i 2001, og er Europas høyeste trebane per i dag. Her får du to minutters spenning med spesielle seter som gir alle passasjerene samme utsikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer