Ti dollar for å besøke USA

Ny turistskatt skal innføres.

USA ønsker seg flere turister, og innfører en turistskatt. Foto: Ilya Klimanov
USA ønsker seg flere turister, og innfører en turistskatt. Foto: Ilya Klimanov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mars vedtok amerikanske myndigheter nye lover som skal trekke til seg flere turister til landet. Et av tiltakene er å kreve 10 dollar for innreise...

Den såkalte Travel Promotion Act er designet for å gjøre USA mer tiltrekkende for utenlandske turister. Derfor er det mange som stusser over at det samtidig innføres en turistskatt.

De ti dollarne turistene må betale, skal gå til finansiering av markedsføringskampanjer av USA som reisemål, skriver Guardian.co.uk.

Dollarne vil kreves inn når turister fyller inn det obligatoriske ESTA-skjemaet via nettet. Turistskatten vil komme så snart et system for betaling er klart, og antagelig i løpet av 2010.

I store trekk går Travel Promotion Act ut på at USAs stater skal begynne å markedsføre seg samlet. Hittil har hver stat selv hatt ansvaret for å markedsføre seg som turistmål.

Selve planen om å sammenkjøre markedsføringen er godt mottatt av alle i den amerikanske reiselivsbransjen. Men ikke alle tror turistskatten er en god idé.

- Vi vil ikke at utlendinger må gjennom så mange hindre at de gir opp og ikke gidder komme til USA, sa Steve Lott, en nordamerikansk talsmann for International Air Transport Association, ifølge Guardian.co.uk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer