Ti historiske steder du må se

Storslagne historiske monumenter finnes det mange av, men her er listen over de ti viktigste stedene som har vært med på å lage verdenshistorie.

Publisert
Sist oppdatert

Det mener i hvert fall nettstedet Forbes.com. Sammen med Lisa Ackerman, visepresident i World Monuments Fund, har de laget listen over de mest betydningsfulle historiske monumentene på fem kontinenter.

Valgene har falt på de respektive monumentene på bakgrunn av flere faktorer. Dette er byggverker som gir turister muligheten til å se historien gjennom øynene til en kriger, revolusjonær, pilegrim eller konge.

Dette er også steder som reflekterer viktigheten de har hatt for lokal økonomi og vekst, ettersom reisende bruker stadig mer penger på hotellrom, mat og suvenirer i lokalsamfunnene rundt dem.

Stedene forteller også tilreisende om historie og kultur på en unik måte.

Verdens viktigste historiske monumenter:

Taj Mahal, Uttar Pradesh, India

Denne marmorkolossen ble bygget mellom år 1631 og 1648 som et gravkammer for Mogul-kongen Shah Jahans avdøde kone. Hun bar frem 14 barn for kongen og Taj Mahal blir ansett som det absolutte høydepunktet i mogulsk arkitektur.

For å bygge monumentet måtte ferdighetene til tusenvis av blant annet graveringsarbeidere, ingeniører og kaligrafer prøves til det ytterste. Taj Mahal ble nylig stemt frem som et av verdens syv nye underverker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer