Ti klassikere

Turistforeningen anbefaler på sine nettsider ti klassiske fjellturer som er blant de mest storslagne.

Publisert
Sist oppdatert

 • Preikestolen
 • Nesten 80.000 mennesker går hvert år opp på dette fotogene fjellplatået med kanonutsikt over Lysefjorden i Ryfylke. Turen er overkommelig kort langs tilrettelagt sti fra Preikestolhytta. Dit frem er det bilvei.

  Varighet: Cirka 1,5 time en vei på tilrettelagt sti fra Preikestolhytta.

 • Besseggen
 • 30-40.000 mennesker går Besseggen i Jotunheimen hvert år, eggen som også er kjent fra Peer Gynt. En vekslende tur med flott utsikt som går over Veslefjell og Besseggen mellom Gjendesheim og Memurubu. Om du er høyderedd, er det mer fornuftig å velge motsatt vei.

  Varighet: Cirka seks timer.

 • Glittertind
 • Jotunheimen er Norges tak, og turen til det nest høyeste fjellet i landet anbefales som den flotteste turen i hele Jotunheimen. Anbefalt rute går fra Glitterheim til Spiterstulen. Dette er en tur som krever godvær, og merk at toppbreen kan være glatt på sensommeren.

  Varighet: Cirka sju timer.

 • Hardangervidda
 • På Nord-Europas største høyfjellsplatå kan du vandre i nasjonalparken i dagevis, i alpine trakter i vest og over flatere vidder i øst. Gode startsteder er Finse, Haukeliseter, Kinsarvik, Hjølmo, Tinnhølen, Haugastøl, Tuva, Solheimstulen, Skinnarbu, Kalhovd og Rjukan.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer