Ti kulturelle tabuer

Du kaller ikke bamsen din Muhammed, om du bor i Sudan eller i andre islamske land ...

Publisert
Sist oppdatert

Det fikk den britiske læreren Gillian Gibbons erfare, etter at hun ble dømt til fengsel i 15 dager for å ha latt skoleelevene kalle en bamse Muhammed ... Dommen førte til ville protester i Sudan; muslimske ekstremister ville ha henne henrettet ...

Etter åtte dager ble læreren satt fri, og er nå tilbake i England. Ifølge VG Nett uttaler Gibbons at hun ble opprørt over tanken på å ha fornærmet noen, og at hun på ingen måte mente å håne islam.

Har du gjort en tabu-tabbe? Fortell historien nederst i saken

Kulturelle tolkninger legger til rette for at du kan blamere deg stort på reise i utlandet om du ikke passer på.

Ufarlig og uskyldig i ett land kan være ganske provoserende i andre land. Dette fikk bilprodusenten Fiat bittert erfare, da de skulle lansere "the stylish Pinto" i Argentina. Det er bare det, at pinto er slanguttrykk for det mannlige kjønnsorgan ... Og så var det historien om den irske likør-produsenten som skulle lansere Irish Mist. Det var bare det, at mist på tysk betyr møkk ... Og for ikke å snakke om da Honda skulle lansere en ny modell, Honda Fitta, med slagord som "Størrelsen er liten, men overraskelsen stor. Honda Fitta er en daglig nytelse" ... Et stort antall biler var allerede produsert, da japanerne fant ut av navneutfordringen ... modellen ble omdøpt til Fit. I Europa ble den lansert som Honda Jazz ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer