Ti norske safariopplevelser

Elg, sel, spekkhogger og skuter. Det er mange opplevelser å jakte på også i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Safari på norsk

 1. Ti norske safariopplevelser


Her er ti safariopplevelser i Norge. Under hver aktivitet gir vi eksempler på hvor i landet du kan ta en slik safari. Merk at dette ikke er noen komplett oversikt over steder og tilbydere; det er kun eksempler og forslag. Aktivitetsarrangørene står i parentes.

Skutersafari

Å kuske sin egen snøskuter kan være en både morsom og spennende opplevelse. Det er flere muligheter for en slik brummende fartsfylt opplevelse i Norge, av varierende lengde og karakter. Om det er for skuterkjøringens del du ønsker deg en slik tur, er det kanskje ikke så nøye med naturopplevelsene – og det kan da være en like god løsning å kjøre på bane. Dersom du imidlertid er ute etter storslåtte naturopplevelser sammen med skuterkjøringen, bør du velge sted med omhu.

Det er mange aktører som arrangerer turer i Finnmark, hvor man for eksempel kan kjøre på den norsk-russiske grensen ved Grense Jakobselv, ut mot Barentshavet; kanskje fulgt av stjernehimmel og nordlys? Eller hva med scootersafari på Svalbard? – En garantert mektig opplevelse.

Ti norske safariopplevelser

Les mer lenger ned på siden!


Reinsdyrsafari

Tanken bak reinsdyrsafarien er at du skal få oppleve dyrene i sitt rette element. For oppdagelse av villreinen må du ta turen til Sør-Norge, og helst til Hardangervidda, Dovrefjell eller Rondane. Tamrein kan du selvsagt se både i Sør- og Nord-Norge, men for å se disse er det heller ingen grunn til å legge ut på safari.

  Steder du kan oppleve dette: Tyin-Filefjell (Jotunheimen Opplevelser AS), Suldal (Aktivitetssentralen).

Selsafari

Ta turen ut i naturen og opplev selkolonier der de naturlig lever. Her kan du bli med båter ut til reservater hvor selene lever, og du kan se dem på land – og svømmende rundt båten din.

  Steder du kan gjøre dette: Andenes (Sealsafari)

Elgsafari

De fleste av oss har vel møtt elgen en eller annen gang, men dersom du føler behov for å stifte nærmere bekjentskap med skogens konge, kan dette være en mulighet. Du kan gjøre det til fots, med kano eller med buss. Til fots med hund har du mulighet til å snike deg etter elgen med hjelp av hundens gode sanser. For deg som verken liker å snike deg opp etter elgen eller fristes av tanken på å labbe i timevis innover i skogen: Det er også mulighet for å fraktes inn i terrenget med rullende doninger.

  Steder du kan gjøre dette: Trysil (Aktiv-fritid), Tokke i Dalen (Dalen Turistkontor), Vrådal (Vrådal Aktiv), Fyresdal (Sørnorsk Økosenter), Stupstad (Krambua Gøyal Fritid A/S Turopplevelser).

Beversafari

La deg inspirere av denne flittige arbeideren. Du kan reise på beversafari på egen hånd, ved hjelp av veibeskrivelser fra turistkontoret, eller du kan delta på arrangert tur med guide. En guidet tur med for eksempel Troll Mountain foregår i kano, og du er garantert å se dyr; hvis ikke får du pengene tilbake.

  Steder du kan gjøre dette: Tokke i Dalen (Dalen Turistkontor), Fyresdal (Sørnorsk Økosenter eller Fyresdal Turistkontor), Evje (Troll Mountain).

Hundeslede safari

For deg som synes skutersafari byr på litt i meste laget hva gjelder støy, kan hundesledesafari være løsningen. For hva kan vel være mer fredfylt enn å bli dratt over snødekte fjell av et hundespann? Noen lar deg velge ut og hente hundene som du vil ha i ditt spann selv, og du kan enten sitte på eller kjøre sitt eget hundespann.

  Steder du kan gjøre dette: Svalbard (Spitsbergen Travel), Røros (Alaskan Husky Tours).

Moskussafari

Vil du oppleve moskus i Norge, må du ta turen til Dovrefjell eller nordre Femundsmarka. Disse okseslektningene ble innført til Dovre på 1930-tallet og senere. De måler cirka 165 centimeter i skulderhøyde og kan veie opptil 450 kilo, så det er best å holde seg på behørig avstand. Moskusen kan også angripe dersom den føler seg stresset eller truet, så husk sikkerhetsavstanden til moskusen: 200 meter!

  Steder du kan gjøre dette: Dovrefjell (Dovrefjell Aktivitetssenter, Kongsvold Fjellstue, Opplev Oppdal, Dovre Eventyr).

Spekkhoggersafari

Tar du turen nordover til Tysfjord og Vestfjorden, er det gode muligheter for å oppleve spekkhoggersafari. Her er det mange safariarrangører som gjerne tar deg med på jakt etter denne tannhvalen, med utgangspunkt i forskjellige steder og byer. Det er også forskjellige muligheter hva gjelder farkoster for safarien; her kan du dra ut med litt større passasjerbåter eller med gummibåter. Det er kanskje fra gummibåt en halv meter over havoverflaten at du får best nærkontakt med spekkhoggerne. Og de mest eventyrlystne oppdagelsesreisende kan endog dykke med spekkhoggerne …

  Steder du kan gjøre dette: Tysfjord, Vestfjorden (Tysfjord Turistsenter, Brødrene Johansen).
  Relaterte artikler på DinSide Reise:
  Snorkler med spekkhuggere

Hvalsafari

På hvalsafari er det muligheter for å oppleve flere typer hvaler. størst mulighet er det for å se spermasetthval, men her er også gode sjanser for å se spekkhoggere eller vågehval. Selskapet Whalesafari på Andøya tilbyr deg også en hvalgaranti dersom du velger en safari med dem; ser du ikke hval på turen, får du en ny tur gratis.

  Steder du kan gjøre dette: Andenes (Whalesafari), Myre (Whale Tours AS).

Havørnsafari

For beste muligheter til å se den enorme havørnen, bør du ta turen nordover – og spesielt til Bodø. Bodø har nemlig verdens tetteste bestand av havørn, og kalles Havørnbyen, så her er det gode muligheter. Og dersom du får se denne gedigne rovfuglen, kvalifiserer du til medlemskap i verdens eneste havørnklubb. Havørnen er med sitt vingespenn på 2 til 2,6 meter vår største rovfugl og et fantastisk skue der den glir av gårde eller stuper etter mat.

  Steder du kan oppleve dette: Henningsvær (Lofoten Opplevelser AS), Bodø (Stella Polaris AS), Saltstraumen (Saltstrumen Hotel).

 • Klikk her for å komme tilbake til innledningen
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer