Ti øyer du kan gå til

Vannet delte seg og til syne kom en sti. Det skjedde for Moses, og det kan skje deg. Vi forteller deg hvor.

Publisert
Sist oppdatert

Når tidevannet trekker seg tilbake og det blir lavvann, kommer nye og spennende ting fram i dagen. Som gangbare stier fra fastlandet til en øy, eller også stier fra øy til øy.

Dersom du planlegger en tur til et av stedene i denne artikkelen, så husk å sjekke tidevannstabellene. Snakk gjerne også med befolkningen i området – det kan være svært sterke strømmer på enkelte av disse stedene når høyvannet igjen melder sin ankomst.

Fire øyer lenger unna: Opplev Moses' mirakel og les historien om bestemor Pong, strandet på en øy i Sør-Korea. Bli med til Canada, India, Thailand og Sør-Korea.

Vadehavet

Vadehavet strekker seg 500 kilometer fra Esbjerg i Danmark til Den Helder i Nederland, og er et av verdens største våtområder. Dette er også verdens lengste, ubrutte strekning med tidevannsflater. Området består av en rekke øyer og sandbanker, og når havet trekker seg tilbake ved lavvann, tørrlegges store områder – og du kan vandre tørrskodd ut til øyene. Det arrangeres guidede turer flere steder på strekningen.

Mont-Saint-Michel

Mont-Saint-Michel ligger cirka en kilometer utenfor fastlandet, helt vest i Normandie. Øya er cirka en kilometer i diameter og rundt 80 meter høy, og på toppen av den vesle øya ligger et benediktinerkloster bygget mellom 1100- og 1600-tallet. Mont-Saint-Michel er et av de best besøkte monumentene i Frankrike, etter Eiffeltårnet og Versailles. Det står også på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer