Ti på topp før du dør

Før opp et par av verdens mangslungne festivaler på reise-cv’n, og dø med et smil om munnen. Hva du bør se? Ekteskapsmarked i Marokko, renselsesritual i Thailand og karneval i Rio.

Publisert
Sist oppdatert

1. Karnevalet i Rio

Karnevalet ble importert av portugisiske immigranter på 1700-tallet. Rundt 1880 ble velstående brasilianere interessert i å vise seg frem i sin fineste karnevalsskrud, og fikk satt sammen en flåte og flere maskeradeball. Samtidig feiret de mindre privilegerte karneval med ze pereira-band i gatene. Med migrasjonen av afrikanske slaver fra Bahia og inn til Rio de Janeiro på 1870-tallet, fikk karnevalet også et afrikansk preg. I dag representerer karnevalet i Rio en reisedrøm for mennesker fra hele verden.

Karnevalsfrelste bør også sjekke ut Recifes og Bahias intense og voldsomme karneval. Neste års karneval starter 1. mars og varer til og med 4. mars.

Les merVerdens mest ildfulle karneval

2. Splætt – La Tomatina

Ketsjup og fest en masse på den årlige La Tomatina-festen i den spanske småbyen Buñuel kvalifiserer til å stå på listen over fester en bør se for en dør. Hvorfor? Fordi La Tomatina er så barnslig, så festlig og så grisete at den som ikke morer seg under den halvtimes tomatkrigen mangler hjerte.

Les mer:En store ketchupfesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer