Ti på topp i Bulgaria

Her er vårt utvalg av severdigheter i Bulgaria for den som vil få med seg mer enn sol, sand og bad.

Publisert
Sist oppdatert

1: Nessebar

Det kanskje aller enkleste besøket gjør du i den gamle byen Nessebar som ligger på en liten halvøy kun kort vei fra feriestedet Sunny Beach. Byen er en av de eldste i Europa, grunnlagt av grekerne i 510 før Kristus. En gang var den en viktig handelsby i det Bysantinske riket, og i det 5. og 6. århundre ble det bygget 40 kirker i den lille byen. Mange av dem er i dag i ruiner.

2: Sozopol

Også beliggende på Svartehavskysten ikke langt fra Sunny Beach ligger byen som ble grunnlagt av grekere i 610 før Kristus under navnet Appolonia. Arkitekturen er pittoresk, og gatene intime på grensen til trange og tunnelaktige. Her bør du få med deg byens antikkmuseum for rester etter de gamle grekerne

3: Varna

Om vi fortsatt skal holde oss på kysten, kan du besøke landets tredje største by, Varna. Her må du få med deg det arkeologiske museet, og byens mest berømte kirke og katedral. Her er også zoologisk hage, delfinarium og akvarium. Kort vei fra Golden Sands og Albena.

4: Veliko Turnovo

Satser du på å se mer enn kystlandskapene bør du besøke Veliko Turnovo. En spektakulært beliggende by midt i Bulgaria, som residerer på fire høyder; Tsarevets, Trapezitsa, Momina Krepost og Sveta Gora, med Yantraelven som livsåre. Tsarevets var hovedstaden i det andre bulgarske kongedømmet mellom 1185 og 1393. Her kan du se ruiner av kongepalasset som var hjemmet til 22 suksessive tsarer og du kan grøsse over den skremmende utsikten fra den bratte skrenten der forrædere en gang i tiden ble dyttet ut i Yantra. Av mange kåret til den vakreste byen i Bulgaria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer