Ti på topp i Cape Town

DinSide gir deg en guide over ting du bør få med deg når du er i Cape Town. Unngå turistfellen; ikke bli sittende fast på et kjøpesenter.Av: Pernille Berg

Publisert
Sist oppdatert

Alfred and Victoria Waterfront shopping mall er den mest besøkte turistattraksjonen i Cape Town. I en by med en unik miks av afrikanske og vestlige vibber er det direkte flaut at et rådyrt kjøpesenter med 400 butikker og 70 restauranter er stedet turistene flokker til.

 • Se de fristende bildene fra Sør-Afrikas vakreste by og området rundt.
 • 1: Klatre til topps

  Som nummer to på listen over besøkte turistmål troner det verdensberømte landemerket Table Mountain. På toppen av det 1085 m høye fjellet, som ligger midt i byen, ligger det en mer enn tre kilometer stor platting. Det er to veier å komme seg til toppen. Latmannsmåten er å ta taubane opp. Den tar 15 min og koster R115 (en rand er ca. en NOK). Taubanen kan transportere hele 900 personer i timen. Og siden fjellet er elsket av både capetonianere og turister kan det bli veldig trangt på toppen, spesielt i helgene. Alternativet til banen er å klatre opp til topps. Det tar rundt tre timer og er en slitsom affære. Husk mye vann og en tykk genser. Været skifter veldig fort og turister har gått seg bort der før.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer