Ti på topp i fjellet

Godt kjent i fjellheimen? Da bør du i hvert fall kunne krysse av for noen av disse turene. Den Norske Turistforening har plukket ut de ti beste fjellturene Norge har å by på!

Publisert

Ser vi bort i fra Nordkapp, Holmenkollen og Monolitten i Vigelandsparken er det først og fremst fjell og fjorder som trekker turistene til Norge. Vi liker å skryte på oss at vi er friluftsmennesker, men sannheten er vel at de aller færreste av oss egentlig kan skilte med særlig inngående kjennskap verken til fjordriket eller fjellheimen.

DinSide har invitert Assisterende Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Anne Mari Hjelle, til å velge ut landets ti beste fjellturer. Her burde du kunne plukke opp noen ideer til høstferien! Klikker du på lenken i overskriften kan du se kart over området.

14077">1: Mørkerisdalen, Jotunheimen

- Den utrolig trolske stemningen i Mørkerisdalen er rett og slett fantastisk. Området er uberørt, og gir deg virkelig en følelse av å være ett med naturen – dette er min favoritt, forteller Hjelle.

Mørkerisdalen ligger i Jotunheimen. Den anbefalte ruten starter på Arentzbu og strekker seg til Skjolden. Fra Arentzbu går du til Fast, derfra går du i slyng ned gjennom lia til helårsbroen ovenfor Dalen seter. Du går så videre på god sti til Dulsete, for så å forlate elva og fortsette gjennom det trolske Tjørnaholet. Videre går turen til Hyrnavollen hvor du finner vei ned til Mørkri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer