Ti på topp i Hellas

Ta en gresk en, før eller etter OL i Aten. Her er ønskelisten for deg som er førstegangsbesøkende i Hellas.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har snekret sammen en ti-på-topp liste, som selvsagt kan diskuteres. Landet har så mye severdig, at det egentlig er umulig å lage en så kort liste. Har du andre forslag? Legg inn din mening i diskusjonen nederst i denne artikkelen.

 • Se også våre fire utvalgte severdigheter der naturen spiller hovedrollen.
 • Akropolis og Parthenon

  Ingen ekte grekofil kan unngå Akropolis og Parthenon i Aten. Byggverkene er de fremste symbolene på det gamle greske og rager forbløffende velbevart i været selv om de har eksistert helt siden 450-330 før Kristus.

 • Tips: Ta på godt fottøy - veien opp er full av stein og hull. Kom tidlig om morgenen eller i skumringen for å unngå de største turistansamlingene.
 • Arkeologisk museum

  Selv museumshatere vil sannsynligvis finne seg til rette her. Museet, hvis statuer får Vigelandsparkens figurer til å se ut som klumpete giganter, er en fryd å besøke. Men har du ikke hatt komplekser for kroppen før, er det lett å få det etter å ha studert de underskjønne figurene som fyller rommene her. Museet har forøvrig vært stengt siden 2002, men skal åpne dørene i nyrenovert tilstand fra juni i år. Ikke la sjansen passere ...

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer