Ti råd for tryggere ferie

Terrorbombene har rammet Europa, og vi føler igjen på skrekken for å reise langt fra familie og hjemmet. Hvordan gjøre ferien tryggest mulig?

Publisert
Sist oppdatert

Fortsatt er det slik at sjansen for å bli rammet av kriminelle handlinger, trafikkulykker og uhell er langt større enn sjansen for å bli rammet av terror. Manges personlige syn er at om vi lar terroristene begrense oss, så er det likestilt med å la dem vinne.

- Det er viktig at vi ikke skaper for mye engstelse. Over tid har faktisk Europa blitt stadig tryggere. Fra 1999 og frem til nå har internasjonal terror vært borte fra Vest-Europa, sier førsteamanuensis Jan Oskar Engene fra institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.

Det betyr imidlertid ikke at du skal la være å ta fornuftige forhåndsregler. Så hvordan finne den tryggeste reiseveien blant farene som truer? Merk at farene er mer enn terror. Her er ti råd til den engstelige.

1: Er Spania farlig

Spanjolene har levd med terror i mer enn 30 år, og flere aksjoner har vært rettet mot turister. Men det har aldri før vært så store terroraksjoner som dette i landet. Spørsmålet om hvem som har ansvaret for masseslaktet på Madrids tog er fortsatt åpent. Uansett om det er ETA eller grupper i al-Qaidanettverket, har de vist at det lar seg gjøre å få til så skrekkelige udåder også i Spania. Spørsmålet om du tør reise dit, er det kun du som kan svare på. Ingen myndigheter i de landene vi har undersøkt advarer imidlertid mot reiser til Spania nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer