Ti råd mot diaré

Ytterst få er så heldige at de klarer å styre unna alt som kan kalles magetrøbbel ved lengre reiser. Men med en porsjon folkevett og noen enkle forholdsregler bør du kunne holde de verste anfallene unna. Slik minimerer du risikoen, og dette gjør du hvis uhellet først er ute!

Ti råd mot diaré
Publisert

Diaré kan forårsakes av bakterier, parasitter eller virus. Disse trenger inn i kroppen, og yndlingsporten inn - det er munnen. Med enkle forholdsregler kan du gjøre ditt for å unngå at reiseopplevelsen ødelegges av alt for intim nærkontakt med lokale sanitærfasiliteter.

Slik unngår du diaré

Vær nøye med hygienen. Det høres kanskje banalt ut, men å vaske seg på hendene før du spiser, og etter du har vært på toalettet, er den viktigste forholdsregelen du kan ta.Vær forsiktig med å drikke vann som ikke kommer fra en forseglet flaske. Kulde tar ikke knekken på alle uhumskheter, pass deg derfor også for isbiter.Unngå iskrem som ikke er av kjent merke, særlig av typen som ikke er forseglet i pakker.Salater og annet grøntfor bør vaskes i desinfisert vann.Bestill kjøtt eller fisk godt stekt eller gjennomkokt.Unngå melkeprodukter som ikke er pasteurisert.Risikoen for smitte øker ofte betraktelig hvis du kjøper mat og drikke fra gateselgere.Se an restauranten du skal spise på. Er den godt besøkt vet du at maten omsettes hurtig og at kundene som regel er fornøyde.Skrell frukten eller vask i desinfisert vann.Kjøp vann på flaske, eller kok det i et par minutter. Bruk desinfisert vann også til tannpuss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer