Ti ting å gjøre i Paris

Vi har samlet ti ting du bør få med deg i Paris.

Publisert

Skal du virkelig oppleve Paris er en langhelg alt for kort tid, så du må prioritere.

For å hjelpe deg litt på veien har vi plukket ut noen ting vi mener er verdt et besøk. Så blir det opp til deg å oppsøke stedene og gjøre deg opp din egen mening. Husk bare å sett av tid til å drikke vin og se på menneskene.

Maison de Victor Hugo. Place des Vosges nr. 6, huset der Victor Hugo bodde og skrev Les Miserables. Det meste av innredningen og maleriene er laget av Hugo selv, og har du blitt bitt av basillen kan du kjøpe spesialutgaver av bøkene hans i museets bokhandel. Inngang kr. 35,-

Place des Vosges. Er du først på Hugo-museet bør du stoppe og ta en titt på resten av området. Museet ligger nemlig på Place des Vosges, som regnes for å være en av de aller vakreste plassene i hele verden. Plassen er perfekt symmetrisk, og ble tidligere brukt til ridderturneringer. Plassen og de 36 husene som omkranser den, ble bygget for å snobbe opp kvarteret. Arkitekturen fremstår som noe spesiell fordi de ikke hadde råd til å gjennomføre hele byggingen i samme stil, men den regnes likevel som en av de vakreste plasser i byen. Hele bydelen, Marais, er nå fredet grunnet sin skjønnhet og historiske verdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer