Ti ting å gjøre i Stockholm

Her har vi samlet ti ting du bør få med deg i Stockholm.

Publisert

Museer, kirker, shopping, friluft i parker. Stockholm har masse å by på for tilreisende. Her er ti ting du bør få med deg mens du er på besøk.

Skansen - Verdens første friluftsmuseum? Skansen ble grunnlagt i 1891 og viser eksempler av tradisjonell gammel svensk arkitektur. Her finner du i tillegg glassblåsere, gamle verksteder, en zoologisk hage, teater, kafeer og alt annet du trenger for en dags underholdning. Inngang koster SEK 45.Kungliga Slottet - Som i Oslo trekker slottet tilreisende. For et lite innblikk i den majestetiske storhet, eller for å se vaktskifte og ta noen bilder. Slottets skattekammer, våpenkammere samt en rekke andre værelser er åpent for publikum.Drottningholms Slott - Ligger 45 minutter fra bykjernen, men vel verdt turen. Drottningholm er beskrevet som et slags Versailles i miniatyr. Inngang: SEK 40.Vasamuseet - Se regaleskipet Vasa som nok gikk til bunns med en gang det ble sluppet på vannet. Skulpturer, master, rigger og stadig skiftende utstillinger. Inngang: SEK 50.Moderna Muséet - Skandinavisk og internasjonal kunst fra moderne tid. Inngang: SEK 60.Rusletur i Gamla Stan - Gamla Stan ligger spredt utover tre øyer midt i Stockholm sentrum. Arkitekturen er fra 16- og 1700-tallet, med tette smug og brostensgater. Let deg frem til små koselige butikker og kafeer.Stadshuset - Ikke langt fra sentralbanestasjonen ligger det monumentale Stadshuset. Se ’Blå Hallen’ hvor nobelprisbanketten finner sted og tårnet som gir god utsikt over Stockholm. Inngang: SEK 30.Båttur i skjærgården - Utenfor Stockholm ligger det om lag 24.000 øyer, skjærgården er med rette godt kjent som turistattraksjon. Det finnes et uttal ulike måter å se Stockholm fra sjøsiden. Kjøp et ’båtluffarkort’ og reis rundt så mye du vil, eller ta enkelte ferjer og taxibåter.Junibacken - Eventyrhuset som henter inspirasjon fra Astrid Lindgren sine bøker. En garantert hit blant barna. Galärvarsveien. Åpent fra 10:00 – 18:00Natteliv i storstaden - Stockholm har et aktivt og sydende uteliv. Noen av de ’hotteste’ stedene for tiden finner du i området rundt Stureplan. Bondi Café, Sophies Bar og Sturecompagniet er verdt forsøket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer