Ti ting du kan gjøre i Norge

Ikke alle har store ønsker om å reise utenlands så fort sommeren nærmer seg. I følge Statistisk Sentralbyrå er det nemlig slik at de aller fleste av oss bruker mesteparten av ferien i hjemlandet om sommeren.

Våt friluftsferie...
Våt friluftsferie... Vis mer
Publisert

Friluftsferie er blitt populært i Norge. I følge en undersøkelse fra Statistisk Sentralbyrå har antall nordmenn som reiser på friluftsferie i Norge blitt femdoblet de siste ti årene! Vi har her samlet et knippe aktiviteter som vi anbefaler deg i sommer:

1: Hvalsafari på Andøya

Mange forbinder Norge med hval, men de fleste av oss har aldri faktisk sett en. Du må et stykke nordover for å få et glimt av disse enorme krabatene som holder til utenfor kysten vår. Vil du på Hvalsafari skal du reise til Andøya! Herifra arrangeres det både hvalsafari og spekkhoggersafari. Det er lokalkjente nordlendinger som tar deg med på jakt etter de imponerende dyrene. Aller størst sjanse er det for å få nærkontakt med spermasetten, verdens største tannhval. Hvalsafariene arrangeres frem til 15/8 i sommer. Det er kun på Island at det finnes bedre muligheter i Europa til å få et glimt av hval. En hvalsafari koster fra ca. 500,- pr. voksen og 250,- pr. barn.

2: Grottevandring i Nordland

Grottevandring er ikke noe kjent fenomen i Norge, men visste du at det faktisk finnes svært severdige grotter også her hjemme? De beste forholdene for grottevandring ligger i Nordland fylke. Vi kan anbefale deg to grotter som er verdt et besøk i sommer: Øyfjellgrotta i Mosjøen og Sætergrotta i Mo. Her finner du flotte kalkformasjoner og underjordiske bekker inne i gigantiske berghaller. Det du skal huske på når du besøker disse grottene er å ha med varmt tøy! Med mindre du er svært erfaren skal du aldri gi deg i kast med en grotte alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer