Ti ting du må gjøre i Sydney

Ikke reis fra Sydney uten å ha fått med deg dette!

Publisert

Australias største by har mye å by på. Her kan du surfe om morgenen og gå på fjelltur senere, samme dag. Vi har samlet ti ting du absolutt bør få med deg mens du er på besøk.

Operahuset - Sydneys fremste landemerke, og et av Australias mest kjente symboler. Den underlige konstruksjonen som sto ferdig i 1973 ligger dramatisk plassert helt ute mot bukten i Circular Quay. Operahuset har blitt forklart og beskrevet som alt fra en serie med palmeblader til skilpadder i seksuell akt. Selv om Operahuset er en estetisk nytelse utenfra, bør du også få med deg en konsert på innsiden.

Harbour Bridge - Mens du er i området, nyt utsikten av enorme Harbour Bridge. Her bindes The Rocks og North Shore sammen. Synes du broer i seg selv er kjedelig, kan kanskje en rusletur over toppen være tingen. Toppen når 134 meter over havet og gåturen er følgelig ikke for deg som lider av høydeskrekk. Regn med å betale rundt AUS 120 for en overfart. Les mer om Harbour Bridge og reserver plass på turen her.

Sydney Centrepoint Tower - Siden vi har tatt for oss severdighetene i høyden kan vi ikke utelate Centrepoint Tower. Det 305 meter høye ”fakkeltårnet” er synlig fra det meste av sentrum. For 20 australske dollar (AUS) får du en virtuell rundtur i Australias historie og selvfølgelig muligheten til å se Sydney fra 300 meters høyde. Inngangen til tårnet ligger i Centrepoint Shopping Centre

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer