Ti tips for å unngå ferieskuffelser

Høstferien er like rundt døren, vinterferien er nesten utsolgt allerede, og de første nyhetene om neste års sommerferietilbud er på trappene. Men hvordan unngå at ferien blir en gigantisk skuffelse?

Naviger fornuftig for å unngå mageplask i ferien. Illustrasjonsfoto: Ståle Ekelund Foto: Ståle Ekelund
Naviger fornuftig for å unngå mageplask i ferien. Illustrasjonsfoto: Ståle Ekelund Foto: Ståle Ekelund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I reisebransjen finnes utallige aktører, og som kjøper kan det være vanskelig å navigere både mellom selgere og mellom reisemål. Hvordan sikre at du får den ferien du drømmer om og betaler for? Her er ti gode reiseråd som kan hindre ferieskuffelsene.

Ti tips for trygg ferie

1: Vær skeptiskDen forslitte frasen - høres det for godt ut til å være sant, er det som regel det - gjelder i de fleste tilfeller. Selv velkjente flyselskaper bedriver kampanjer av typen "gratis billetter" - uten at det er spesielt gratis. Du må nemlig alltid regne med å minst betale skatter og avgifter.

Og med mange aktører i markedet, er det ikke noen bombe at det også svimer en og annen lurendreier rundt. Vær skeptisk:

 • Se en artikkel fra DinSide Økonomi om vanlige svindeltaktikk på nett
 • Flere antisvindeltips
 • 2: Vokt kredittkortetIkke gi fra deg kredittkortnummer til oppsøkende telefonselgere som vil gi deg gode reisetilbud uoppfordret. Gi heller ikke slike opplysninger per telefon eller internett (mail) til selskaper du ikke er trygg på.

 • Les også mer om kortvett i ferien
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.