Ti tips for turen

Her er ti hete tips for lange bilturer med barna.

Publisert
1: Bestikkelser

Ta med snacks, men dropp sjokolade og annet som klisser og setter flekker. Alternativ til kunstige søtsaker er rosiner, mandariner, jordbær og annen fersk og tørket frukt.

Ta også med en pose med små overraskelser som du kan dele ut når veien blir lang og traurig. Det skal ikke så mye til - litt glitter, en ny klinkekule, en kunstig tatovering, en kul penn eller et klistremerke. Alt som kan skape begeistring og holde podene okkupert en liten stund til.

- Vi henger lommer bak forsetene der ungene kan putte leker, smågodt, fargeblyanter og andre ting, forteller trebarnsmor Rita Vestad til DinSide Reise.

2: Væskeinntak

Bilturer på varme sommerdager kan være en prøvelse. Det er viktig å passe på væskeinntaket til barna, selv om det kanskje betyr tissestopp hver tredje kilometer. Et godt tips er å kun gi barna vann å drikke. Da slipper du flekker og kliss når barna søler, og de drikker mindre enn om de får brus eller saft. Vann er dessuten den beste tørsteslukkeren. Melk bør du unngå, særlig med barn som har lett for å bli bilsyke. Melken blir også fort sur i sommervarmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer