Ti topp destinasjoner i 2010

Og ikke alle er så eksotiske og fjerne, faktisk.

Tyskland byr på mer moro enn du tror. Her fra karnevalet i Düsseldorf. Foto: Kim Jansson
Tyskland byr på mer moro enn du tror. Her fra karnevalet i Düsseldorf. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lonely Planet plukker hver høst ut destinasjonene reiseeksperter, reisende og ansatte mener er de mest spennende i det kommende året. Det er lett å tenke at listen vil bestå av fjerne land du knapt har hørt om. Men så er ikke tilfellet i år.

Riktignok finnes det flere relativt "ukjente" land på listen, men jammen er også tre velkjente europeiske land kommet med.

Særlig ett av landene overrasker - for dette er landet de fleste av oss nordmenn bare kjører gjennom på vei til ferien.

Gå 'ta bahnen

Ja, vi snakker om Tyskland. Og Tyskland er helt klart et undervurdert ferieland for oss nordmenn. Nå har Berlin blitt mer og mer populær som storbyreisemål i de siste årene. Det er med rette, for denne byen er spennende og byr på fortsatt synlige kontraster mellom øst og vest, et yrende uteliv, kunst og kultur, bra shopping og et generelt overraskende lavt prisnivå sammenlignet med andre europeiske hovedsteder.Men Tyskland er så mye mer enn Berlin. Havnebyen Hamburg har mer enn Reperbahn å lokke med, i Düsseldorf arrangeres et heidundrane karneval hver februar, og vest i landet ligger Moseldalen og venter med sine slott og vingårder. Hver september arrangeres dessuten Oktoberfest i München, men det visste du sikkert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer